HealthMAG

O vară fără enterocolite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primele zile de mai aduc cu ele adiere de vară și gânduri de vacanță. Planuri despre escapadele serilor de august și, totodată, curajul unor mici evadări de weekend. Dar, când ai copii mici, e bine să fii prevăzător în sezonul vacanțelor și să te pregătești cum se cuvine pentru toate surprizele, atât plăcute, cât și neplăcute. Alege sa ai o  vară fără enterocolite.

Este perioada în care, din cauza ingestiei unor alimente alterate sau a nerespectării unor condițiilor de igienă, apar diferite infecții cu virusuri sau bacterii la nivelul tractului digestiv, care duc la inflamarea acestuia.

Ca părinte, știi că, în perioada caldă și de concediu, copiii suferă de numeroase episoade diareice. Iar, azi, gastroenterita sau boala diareică acută este principalul motiv de spitalizare la copiii sub 3 ani.

Ce soluții ai ca puiul tău să nu ajungă la spital?

În primul rând, o igienă exemplară, oriunde v-ați afla. Spălarea frecventă a mâinilor, dezinfectarea lor și atenție sporită la contactul cu surprafețele murdare.  Apoi, dacă totuși apar semnele bolii, acționați din pripă eficient, ca la carte, respectând indicațiile medicului.

”Administrarea de diferite tulpini probiotice poate susține organismul să depășească  episoadele de diaree, dar ele sunt eficiente și în cazul gastroenteritelor infecțioase acute, cauzate de diverse virusuri sau bacterii patogene”, explică Dr. Alexandru Pîrvan, șef lucrări.

Ce este gastroenterita?

Gastroenterita sau diareea acută este definită drept scăderea consistenței scaunelor și/sau creșterea frecvenței defecărilor (de obicei ≥ 3 în 24 de ore), cu sau fără febră sau vărsături.

Azi, știm că, până la vârsta de 3 ani, copiii pot avea până la două episoade de gastroenterite pe an, simptomele fiind destul de greu de gestionat atât de către copii, cât și de către părinți. De aceea, intervenția specialistului gastroenterolog pediatru trebuie să fie imediată.

Și nu știu cum e la voi când se îmbolnăvesc copiii de enterocolită, însă în cazul copiilor mei, boala aceasta se traduce atât prin diaree severă, cât și prin stare de vomă prelungită, care duce la deshidratare.

Soluții și tratament

Arsenalul de luptă împotriva bolii este structurat astfel:  mai întâi, oprim sau controlăm deshidratarea cu săruri de rehidratare sau cu apă de cocos, apoi trecem la restabilirea digestivă, cu ajutorul suplimentelor cu probiotice. Preferatul nostru este Dr. Biom Baby® Digestive Confort. Acesta reprezintă o soluție rapidă, eficientă în cazul diareei acute. De ce? E simplu! Dr. Biom® Baby Digestive Confort conține cea mai mare cantitate (5 mld. UFC) de Lactobacillus rhamnosus, GG® (LGG®) Chr. Hansen. Rolul acestei tulpini este ca, atunci când ajunge în intestin să îl populeze cu bacterii specifice, fără să fie afectată de acidul gastric sau biliar. Tulpina de Lactobacillus rhamnosus, GG® (LGG®) Chr. Hansen este una dintre cele mai studiate tulpini probiotice, ceea ce asigură beneficiile imediate pentru sănătate și tolerabilitatea maximă, inclusiv în cazul copiilor foarte mici. Studiile au concluzionat că administrarea Lactobacillus rhamnosus, GG® (LGG®) a dus la o recuperare mai rapidă, cu o durată mai scăzută a episoadelor diareice și îmbunătățirea consistenței scaunelor.

Și unde mai pui că Dr. Biom® Digestive Confort mai beneficiază și de atuurile unei doze de Vitamina D3 (400 UI) recomandată de protocolul pentru profilaxia rahitismului la copii. Iar medicul ne-o confirmă:

”Studiile clinice au concluzionat că probioticele pot fi eficiente pentru ameliorarea simptomelor diareei acute. În plus, acestea ne arată că utilizarea Lactobacillus rhamnosus, GG® (LGG®) la copii în caz de diaree acută a condus la o durată mai scurtă a episoadelor diareice și la o recuperare mai rapidă, precum și la îmbunățirea consistenței scaunului”, punctează șef lucr. Dr. Alexandru Pîrvan. Specialistul continuă:”administrarea de Lactobacillus rhamnosus, GG® (LGG®) sau Saccharomyces boulardii în cantități de 5 până la 40 miliarde UFC (unități formatoare de colonii) este una dintre cele mai potrivite măsuri de tratament a diareei acute. Iar un produs util este Dr. Biom® Baby Digestive Comfort, cu administrare orală de la 0 luni, în doză unică de 6 picături pe zi, pe o perioada de 5-7 zile”, conchide medicul Pîrvan

Ca și părinte, ai văzut că, manifestările gastroenteritei / diareei acute variază de la un caz la altul, în funcție de severitatea și evoluția bolii, însă, dacă este urmat un tratament corect, starea copilul ar trebui să se amelioreze după 2-3 zile, iar boala să dispară complet într-o săptămână.

Nu mai sta pe gânduri! Alege ce e mai bun pentru copilul tău. Să aveți o vară liniștită!

Produsul Dr. Biom® Digestive Baby Comfort poate fi găsit atât online, cât și fizic, în farmaciile Bebetei, Tei, Dr. Max Hiperfarmacii, Minifarm, Remedium, Duc Farm, Napofarm, Myosotis, Dav, Beneva sau Gedeon Richter.

#drbiom #NDMedhealth #medhealth

Lasă un răspuns

Pin It