HealthMAG

3 terapii care te pun pe picioare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ai dureri lombare, dureri cervicale? Lucrezi prea mult din poziția așezat? E firesc să apară unele probleme de postură, dureri de ceafă, spate și de mijloc. Ce e de făcut? Când te simți rău, ia măsuri, mergi la doctor! Mai mult decât atât, apelează la metode de recuperare. Iată 3 terapii care te pun pe picioare.

 

Această specialitate – recuperarea medicală – tratează toate tipurile de afecțiuni ale pacienților. În funcție de gravitatea afecțiunii și perioada de recuperare recomandată, dar și ținând cont de o serie de alți factori, tratamentul de recuperare include, printre altele, proceduri de termoterapie cu laser, magnetoterapie și ionizări.

Termoterapia cu laser. Ce înseamnă și cum funcționează?

       Termoterapia cu laser este o tehnică care folosește energia luminii unui laser pentru a reduce durerea și inflamația, pentru a accelera vindecarea țesuturilor deteriorate, a relaxa mușchii și pentru a stimula regenerarea nervilor.

Din punct de vedere biologic, efectele interacțiunii dintre terapia cu laser și țesuturile care alcătuiesc corpul uman pot fi împărțite în:

Efecte fotochimice: acestea constau în activarea unor reacții chimice și enzimatice. În plus, acest tip de terapie acționează la nivelul schimbului de ioni între partea internă și externă a membranei celulare, incluzând efecte antiinflamatorii, anti-edem, biostimulante și analgezice.

Efecte fotomecanice care sunt produse de creșterea termică rapidă pe care o suferă țesutul care primește radiația. La nivel terapeutic, aceste efecte sunt responsabile pentru accelerarea mișcării limfei, reducerea edemului inflamator și reactivarea circulației sângelui în capilarele mici.

Efecte fototermice: constau în încălzirea țesutului care primește aplicarea terapiei cu laser. Această încălzire poate activa o serie complexă  de reacții biochimice.

În ce cazuri este indicată terapia cu laser?

„Practica ne arată că cele mai frecvente indicații sunt reprezentate de tendinită și tendinopatii de inserție, fasciită, cu referire specială la fasciita plantară, inflamația nervului sciatic, metatarsalgia, sindromul tunelului carpian și tarsian, condropatia rotuliană. De asemenea, termoterapia cu laser este indicată și în tratamentul bursitei, capsulitei și contracturilor musculare. Această formă de terapie poate determina efectele terapeutice în artroză și în tratamentul  edemului. Mai mult, este foarte eficientă dacă este utilizată integrat cu alte terapii fizice, cum ar fi Terapia Tecar sau cu terapii manuale, cum ar fi osteopatia”, explică dr. balneolog Larisa Băloi de la Bacolux Afrodita Resort&Spa și Bacolux Diana Resort din Băile Herculane.

O altă terapie de recuperare medicală: Magnetodiaflux

Cunoscută sub numele de magnetodiaflux, magnetoterapie sau terapia magnetică, aceasta este o formă de fizioterapie, sigură și neinvazivă, care folosește utilizarea undelor electromagnetice, în scopuri curative și de reabilitare, capabile să interacționeze cu celulele fără a provoca o creștere a căldurii corpului. Este o tehnică care exploatează beneficiile câmpurilor magnetice pentru vindecarea și reabilitarea oaselor și a mușchilor. „Această tehnică servește la stimularea regenerării celulare și este utilizată mai ales în cazul fracturilor care trec printr-un proces de vindecare greu. Totodată este utilă și pentru osteoporoză și dureri musculare. Această procedură folosește câmpuri electromagnetice generate de curenți de joasă frecvență (50 sau 100 Hz). De asemenea, utilizează efectele terapeutice ale câmpului magnetic în aplicații generale sau locale asupra țesuturilor.”, completează dr. Larisa Băloi.

Mai exact, ce presupune tratamentul prin magnetodiaflux?

       Magneții metalici se aplică pe piele sau aproape de piele, fie direct, fie sub formă de brățări, coliere, centuri sau sub forma unor pachete care se aplică în zona cu probleme. Se pot folosi de asemenea perne, saltele sau pături. Centurile magnetice conțin mai mulți magneți și sunt disponibile pentru toate zonele corpului (spate, mâini, coate, încheieturi, picioare). În schimb, pentru tratarea durerilor de cap sunt indicate colierele, cerceii și coronițele magnetice.

Când și în ce situații se recomandă această procedură?

       Magnetoterapia își găsește aplicarea în toate patologiile caracterizate prin durere și inflamație. Intervine în tratamentul tulburărilor articulare și reumatice și este utilizată în caz de dureri musculare sau entorse, osteoporoză, artroză, artrită , hernie, vene varicoase , dureri de spate în general, furnicături. Dar și ulcere de presiune, epicondilită sau edem. Magnetoterapia efectuează o acțiune antiinflamatoare , are un efect de ameliorare a durerii , îmbunătățește circulația sângelui și accelerează calcificarea fracturilor și vindecarea rănilor.”, punctează balneologul.

Ionizarea – un bonus pentru sănătate!

Pe lângă termoterapia cu laser și magnetoterapie, ionizarea are și ea multe efecte benefice pentru organismul nostru. „Aerul ionizat ajută la îmbunătățirea calității somnului, a poftei de mâncare și accelerează fazele de recuperare fizică. De asemenea, reîncărcarea cu ioni negativi poate fi utilă pentru ameliorarea simptomelor depresiei, cum ar fi oboseala sau durerile de cap.”, adaugă medicul balneolog al celor două baze de tratament din Băile Herculane.

 

Ai nevoie de recuperare medicală? Te așteptăm la Băile Herculane, să beneficiezi de cele mai bune proceduri medicale, cu rezultate uimitoare pentru sănătatea ta!

https://www.afroditaresort.ro/

https://www.dianaresort.ro/

 

Lasă un răspuns

Pin It