EscapadeMAG

Răcoare și energie pentru o vară fresh

Pinterest LinkedIn Tumblr

Căldura excesivă, oboseala acumulată de-a lungul lunilor de iarnă, diferitele sarcini de rezolvat, la care putem adăuga și alți factori, toate ne reduc energia și ne fac să ne simțim fără putere. De aceea, vara și oricând suntem obosiți, căutăm noi surse de revigorare. Ce soluții avem? Un duș e mereu la îndemână. Dar ce ai zice de un duș subacval? Energie și revitalizare deopotrivă.

 

Unde? La Bacolux Hotels Băile Herculane poți opta pentru o formă de hidroterapie inedită: dușul subacval.

Dușul subacval este o formă de terapie și refacere prin care se obțin efecte asemănătoare cu cele ale masajului clasic. Un tratament care are la bază apa. Pentru că, nu-i așa, pentru a fi în formă, apelăm la apă și o folosim sub toate formele ei: jeturi, vapori, băi, gheață, comprese, dușuri Vichy, dușuri subacvale, dușuri Kneipp sau emoționale. Sună minunat, nu?

Apa care curăță

De asemenea, trebuie să nu uităm că principala calitate a apei este să întărească organismul și să îl curețe de impurități și toxine. Apoi, dușul subacval ameliorează digestia, stimulează circulația sângelui și reduce durerea.

În ce constă toată procedura? Alternanța de apă caldă și apă rece… marele atuu!

Dușul subacval este o formă de hidromasaj care se derulează după următoarea schemă. Dușul subacval se face într-o cadă cu apă fierbinte. Corpul îți este stropit de un jet de apă caldă. Timp de 5-15 minute. Acțiunea începe dinspre picioare.  Secretul dușului subacval stă în presiunea pe care o are jetul de apă. Aceasta poate varia de la 1 la 6, în funcție de rezistența zonei tratate. Apa proiectată de duș va forma un unghi de 35°C față de piele. Cu ajutorul unui furtun subacvatic se pompează un puternic jet de apă, care e direcționat de către terapeut asupra principalelor grupuri musculare, de la o distanță de 10-15 cm și dintr-un anumit unghi. Astfel că, mușchii, țesuturile conjunctive, dar și ligamentele se vor relaxa. În ce mod? Apa caldă dilată vasele de sânge și activează aportul de sânge dinspre organe, spre mușchi și piele. Ulterior, apa rece accelerează aportul sângelui spre organe. Atuul? Jeturile alternative de apă reduc tensiunea și durerea musculară, pentru ca tu să te simți în formă. Să ai parte de un sistem imunitar mai treaz.

În ce cazuri este recomandat dușul subacval?

Această terapie se recomandă pentru:

  • stări post operatorii;
  • afecțiuni neurologice;
  • afecțiuni ale mușchilor și ale articulațiilor;
  • îmbunătățirea circulației sangvine.

 

Te simți lipsit de vlagă, ești obosit și vrei să-ți recapeți energia? Atunci te așteptăm la Afrodita Resort & Spa Băile Herculane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Bacolux Hotels urmărește-ne pe Bacolux Hotels România.

 

 

 

Lasă un răspuns

Pin It