HealthMAG

Ia-ți energia aici și acum. 5 pași care te vor ajuta să fii mai plină de viață

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ești pregătit pentru primăvară? După o perioadă gri și ploioasă, este timpul să ieșim la soare și să ne bucurăm, în sfârșit, de temperaturi mai calde. Ce se întâmplă cu corpul nostru odată cu sosirea primăverii? Ei bine, sosirea primăverii nu aduce doar o schimbare de sezon, ci și efecte asupra corpului și minții noastre. De fapt, primăvara are efecte contrastante care, pe de o parte, pot avea un impact pozitiv asupra noastră, în timp ce pe de altă parte destul de negativ.Ia-ți energia aici și acum.

 

Ai observat vreodată că sosirea sezonului cald aduce o stare de bine, voie bună și energie, dar, în același timp și oboseală și neliniște? Efectele pot fi mai ușoare sau mai semnificative și, având în vedere diferența contrastantă, ele pot provoca, de asemenea, schimbări de dispoziție. Nu te îngrijora: sunt doar câteva zile, atât cât au nevoie corpul și mintea noastră să se obișnuiască cu schimbarea de la un sezon la altul. Dar, mai bine să ne bucurăm de primăvară și, totodată, de efectele pozitive pe care le aduce asupra noastră.

Iată care sunt efectele primăverii asupra corpului nostru:

Bună dispoziție

Prezența soarelui și temperaturile mai ridicate duc inevitabil la o creștere a bunei dispoziții. Poate că știi deja: vremea bună afectează foarte mult starea de spirit, mai ales asupra celor care sunt meteoropați. Lumina soarelui crește producția de serotonină, hormonul fericirii.

Energie

Dacă la început poate părea contrariul, de fapt, sosirea primăverii aduce și mai multă energie corpului nostru. Sezonul cald pune în mișcare tot corpul, care te va determina să faci unele schimbări în viața ta.

Metabolismul se pune în mișcare

Știai că, odată cu primăvara, metabolismul este stimulat? Ei bine, organismul trece la „modul de consum” după ce a fost setat o vreme pe cel de hibernare în lunile de iarnă. Prin urmare, acum este timpul când poți pierde acele câteva kilograme în plus.

Piele mai luminoasă

În timpul lunilor de iarnă, pielea poate părea mai ternă, uscată și plictisitoare. Stop! Odată cu sosirea sezonului de primăvară-vară, schimbarea climei poate duce la o piele mai luminoasă și mai radiantă, atât timp cât efectuezi o exfoliere corectă și utilizezi tratamentele corecte de îngrijire a pielii adaptate nevoilor tale.

Bunăstare psiho-fizică

Mai multe ore de lumină, soare și temperaturi blânde ne încurajează să ne mișcăm mai mult și să ieșim din casă mai des și mai mult. O plimbare cu bicicleta sau o plimbare sau pe jos va permite mușchilor să se trezească din amorțeală și să ne readucă în formă. Contactul cu aerul face mintea să respire, să se reseteze și să se elibereze de gândurile negative. Rezervă-ți timp să-l petreci într-un cadru adecvat, care să te repună în formă și să-ți redea echilibrul trup-minte.

La Sovata, tratamentele vin să completeze expertiza medicală, pentru obținerea unui întreg de bine asupra corpului. „Credem într-o abordare holistică, că modul în care arătăm și ne simțim joacă un rol important în vitalitatea noastră generală. Îmbunătățește gradul de conștientizare a propriului corp și capacitatea de concentrare.”, explică dr. balneolog Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Resorts Sovata.

Atenție conștientă (mindfulness)

Ședințele de instruire pe tema atenției conștiente sunt potrivite în special pentru recunoașterea și evaluarea propriilor nevoi, sentimente, gânduri și situații personale sau pentru perceperea conștientă a acestora. „Numai prin abordarea de tip <aici și acum> se va putea ajunge la o mai bună evaluare a unor circumstanțe existente. Conștientizarea anumitor circumstanțe oferă, de asemenea, înțelegerea cu claritate a faptului că acestea fac parte din viața de zi cu zi, că ele nu reprezintă o amenințare imediată și nici nu trebuie tratate ca anormale. Percepția durerii devine, de asemenea, mai concretă și îi permite specialistului să controleze atât gândurile, cât și durerea.”, punctează medicul balneolog.

Mai mult decât atât, prin controlul gândurilor, este posibil să-ți canalizezi concentrarea personală către aspecte pozitive și promițătoare, definind astfel o cale personală unică din punctul de vedere al ritmului și al obiectivelor proprii.

În cadrul bazei de tratament Ensana, ședințele de instruire pot fi abordate sub forma unor exerciții de meditație, yoga sau diverse sporturi. „Doar atunci când vei fi conștient de propriul corp și de relația ta funcțională cu acesta, vei dobândi un sentiment al posibilității. Experiența funcțiilor esențiale ale organismului, prin aliniere profesională, creează un sentiment de intimitate și accesibilitate – este acel sentiment de coerență.”, completează specialistul Ensana.

Ești pregătit să trăiești primăvara din plin?

Să o simți la maximum, să te bucuri de relaxare, tratamente corporale, medicale și pentru minte? Vino la Sovata! Aici vei găsi cadrul perfect pentru a-ți reseta organismul și a-l repune în mișcare.

În cadrul Ensana Brădet Health Spa Hotel și Ensana Sovata Health Spa vei descoperi locul ideal pentru tratament, relaxare și socializare și poți profita de super oferta de primăvară, cu prețuri începând de la 440 lei/noapte, cazare cu demipensiune si acces la centrul Spa.

Te așteptăm să te lași în grija noastră!

https://www.ensanahotels.com/ro/packages/bradet/deals/daily-rate-with-half-board

https://www.ensanahotels.com/ro/packages/sovata/deals/daily-rate-with-half-board

Lasă un răspuns

Pin It