HealthMAG

Detox, slăbire, saună – trei aliați pentru silueta ta din primăvară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Iarnă grea! Stai, adică cum grea?? Nu e nici foarte frig, nu lucrezi excesiv.. totuși te simți îngreunată și cam gri. Și ai putea să juri că ai luat și niște kilograme din toamnă și până acum…  Și tare ți-ai dori să te simți din nou ușoară, să ai ochii limpezi și strălucitori, să fii mai zveltă ca să încerci în sfârșit blugii pe care i-ai primit de Crăciun, să ai pielea frumoasă și părul să se bucleze la loc!  Ia aminte: detox, slăbire, saună – acestia sunt cei trei aliați pentru silueta ta din primăvară.

 

Dar de dormit, dormi? Cât și cum? Ce faci în timpul liber? Cât stai cu capul aplecat peste ecranul mobilului și cât te relaxezi? Mai mergi la sală? Și acolo cât exersezi de fapt și cât stai, da, din nou cu capul aplecat peste ecranul mobilului? Cum mai mănânci? Și cât?

Detox, slăbire, saună

Știu ce vrei să spui! Ca să te gândești la toate astea ai nevoie de relaxare mentală, ai nevoie de un timp cu tine, ai nevoie să te dezintoxici de știri, de griji, de sarcini de serviciu, de sarcini casnice, de fumatul activ, de fumatul pasiv, de cafeaua băută în loc de apă, de grăsimi și bomboane… Ei bine, da, ai răspuns cât se poate de sincer și întemeiat. Însă – mereu e un „însă“ – pentru această dezintoxicare de cotidian și întoarcere la ființa ta sănătoasă tu ești cea care trebuie să decidă să facă ceva. Și, da, e corect să evadezi! Chiar poate fi cea mai sigură opțiune!

Jos toxina

Noi îți propunem să evadezi la Sovata, la Ensana Hotels, la un detox, respectiv un regim de purificare. Iată ce ne-a povestit acolo dr Suzana Pretorian, medic balneolog la Ensana Health Spa Resort Sovata.

”Toxinele ne împiedică să slăbim și să putem elimina cu eficiență kilogramele în plus eficient.” De ce? Răspunsul e simplu. Principalul mecanism prin care organismul se apără de toxine este în primul rând producerea de țesut gras cu care le izolează.“

Atenție, „toxinele“ nu sunt numai substanțele care se vând în sticluțe cu cap de mort, ci practic sunt peste tot. Prin „toxine“, putem înțelege:

  1. alimente procesate, conservate, dar și cele care sunt în același timp hipercalorice și, din păcate, non-nutritive (ulei, făinuri, orice dulce rafinat în afară de fructe întregi proaspete). În această categorie ajung însă și alimentele naturale, dar supraprelucrate termic: legume hiperfierte, de exemplu. Ceea ce ar trebuim să căutăm în alimentație sunt nutrienții: vitaminele, mineralele, enzimele – iar acestea pot fi găsite predominant în alimentele vegetale neprelucrate termic.
  2. Cofeina, alcoolul și tutunul – tot la capitolul toxine la încadrăm.
  3. Și, într-un detox, tot acolo putem încadra și medicamentele și unele suplimente alimentare (conțin conservanți)

Avem grijă să ne ferim de poluare din aer, apă, dar și cea electromagnetică, precum și să limităm consumul de cosmetic convenționale.

Pachetele de detox de la Ensana

Cea mai sigură soluție este să apelezi la pachetele de detox de la Ensana Health Spa Resort, unde poți beneficia de tratamente complexe și mai ales de saună, agentul detox nr 1. Poți alege aici între sauna finlandeză, cea cu aburi, infrasauna și aromasauna. Toate acestea îți vor stimula sistemul imunitar și vor avea grija să faci față noilor provocări.
Alături de procedurile SPA, vei învăța să faci mici schimbări pentru starea ta de bine. Vei afla că e bine să privilegiezi alimentele vii sau puțin prelucrate termic, predominant vegetale (salate, legume, leguminoase, fructe, semințe, nuci), dar și să reduci cantitea de carne și alimente de origine animală.

Poți să te rezumi la două, maxim trei mese pe zi și să bei doar apă între mese. Apă plată, minerală sau apă infuzată cu fructe și plante aromatice. Îți recomandăm chiar apa de izvor sau apă ionizată negativ.

Sfaturi pentru un detox ca la carte

Ia distanță de telefonul mobil si nu îl ține lângă inimă! De ce? Pentru că, el emite radiații electromagnetică, iar iradierea indusă scade energia și reduce procesele de detoxifiere și regenerare proprii corpului

Culcă-te devreme, la mxim 23.00! Orele dormite înainte de miezul nopții sunt de două ori mai valoroase decât cele dormite după miezul nopții ! Somnul de calitate este cel mai eficient mecanism fizic de detoxifiere și regenerare. Pentru a avea un somn cu adevărat de calitate, dormi în întuneric – stinge orice sursă de lumina (lumina albastră sau albă blochează eliberarea melatoninei – hormonul tinereții – în timpul somnului). Apoi, evită încălzirea excesivă în dormitor și elimină din cameră sursele de poluare electromagnetică ( aparate lăsate în prize sau în funcțiune în camera în care dormim).

Dimineața, după ce te-ai trezit, pune articulațiile și mușchii în funcțiune cu 10 minute de stretching ( întinderi) – gândește-te că de fapt este cel mai natural lucru, exact așa face și o pisică sau un cățel imediat ce au dormit bine – numai noi avem tendința ca primul lucru pe care-l facem să fie să ne întindem după telefon! Dacă știi deja exerciții de respirație, yoga. taichi – este momentul potrivit pentru ele. Oricum, înainte să ieși din casă pune-ți mintea în ordine, meditează sau fă o rugăciune – dedică 10 minute sufletului tău cu convingerea că sunt 10 minute pe care le dedici și celor dragi

Înoată sau alege să faci o drumeție o dată la două săptămân

Alege să ai o viață frumoasă! O poți începe chiar la Ensana Health Spa Resort Sovata.

 

 

 

Lasă un răspuns

Pin It