HealthMAG

Ce trebuie să știi despre infecțiile urinare?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Infecțiile urinare apar din cauza microbilor sau, mai corect spus, a bacteriilor.  În funcție de unde se localizează infecția, superior (rinichi și uretre) sau inferior (vezica urinară și uretra), poate fi vorba despre infecție renală sau cistită.

De ce fac femeile mai des infecții urinare?

Femeile sunt mai predispuse la această infecție decât bărbații. Statisticile arată că 60% dintre femei dezvoltă o astfel de infecție cel puțin o dată în viață și 10% dintre ele fac infecție urinară o dată pe an. Explicația este una fiziologică, uretra lor este mai scurtă și fiind situată aproape de anus, bacteriile (de regulă E. coli) ajung mai ușor în vezică.

Situații de risc

Din pricina acestei fiziologii particulare feminine, multe infecții urinare apar după contactul sexual, mai ales din poziția misionarului, poziție ce favorizează migrarea bacteriilor în vezică. O altă situație ce favorizează apariția infecției urinare este golirea incompletă a vezicii sau menținerea vezicii pline mult timp.

7 semne că ai infecție urinară

Simți tot timpul nevoia de a merge la toaleta și chiar imediat după tot ai senzația că vezica nu s-a golit complet. Acest simptom este însoțit uneori de durere, inflație în zona pelvisului, dar mai ales de o senzație de arsură la urinare. Urina este tulbure și are un miros puternic. Pot apărea stări de rău general, poate chiar febră și oboseală.

Alte simptome îngrijorătoare

  • Urina poate conține și urme de sânge.
  • Incontinență.
  • Durere în abdomenul inferior.

Ce e de făcut?

Un tratament recomandat de medic este necesar, însă și igiena trebuie să fie exemplară, dar în același timp delicată, în această perioadă. Inflamația se poate transforma ușor în iritație dacă folosești o loțiune intimă obișnuită. Alegerea unui produs cu efect reconfortant poate fi o provocare. Eva Intima Cransept poate fi „aliatul” de care ai nevoie. Acest gel intim are un pH 3.5, special creat să ofere o curățare delicată și o protecție sporită împotriva infecțiilor tractului urinar. Elimină secrețiile și mirosurile neplăcute și păstrează umiditatea și sănătatea pielii. Conține a-glucan, extracte de plante (rozmarin, cimbru, salvie, aloe, mușețel, cu rol calmat și dezinfectat), dar și extract de merișoare, care inhibă aderența bacteriilor la mucoasa tractului urinar și astfel bacterii sunt eliminate. Se aplică puțin gel în palmă și se formează o spumă delicat cu puțină apă. Cu această spumă se spală zona urogenitală după care se clătește foarte bine.

Produsele din gama Eva Intima sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Tei, Bebetei, Sensiblu, Dr Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm etc). Acestea au prețuri între 13 lei și 55 de lei.

Eva Intima Romania (facebook)

Eva-intima.ro (website)

eva_intima_romania (Instagram)

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Pin It