EscapadeMAG

Se deschid ștrandurile de la Sovata pentru un nou sezon de scăldat!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 23 iunie, vara vine oficial și la Sovata, odată cu deschiderea ștrandului Lacul Ursu. Așadar, te invităm la scăldat și să te bucuri de soare și de vacanță, direct pe malul Lacului Ursu. Gata, se deschid ștrandurile de la Sovata pentru un nou sezon de scăldat!

 

Din 23 iunie, Lacul Ursu își așteaptă vizitatorii la scăldat! Nu rata ocazia! Vino să testezi apa lacului chiar în ziua deschiderii!

Fie că alegi să faci o baie în lac pentru relaxare, fie pentru sănătate, trebuie să știi că, la Sovata te poți bucura de soare și de vacanță direct pe malul Lacului Ursu.

Se deschid ștrandurile de la Sovata pentru un nou sezon de scăldat!

Ne bucurăm că, și în acest an, lacul este într-o stare foarte bună, și vă anunțăm că toate analizele apei au ieşit foarte bine, astfel că, pe 23 iunie (în funcție de condițiile meteorologice) dăm startul unui nou sezon de scăldat în cel mai mare lac helioterm din lume.”, ne informează Andrei Rusu, General Manager Ensana Health Spa Hotels Sovata.

O baie în lacul Ursu nu este o simplă baie! Lacul Ursu – din stațiunea balneoclimaterică Sovata – este cel mai mare lac helioterm din lume. Acesta are cea mai mare concentraţie salină de pe planetă și a împlinit de curând 148 de ani de la formarea sa, fiind singurul căruia i se cunoaşte cu exactitate anul, ziua, ora şi minutul formării. Astfel, pe baza unor cercetări efectuate de istoricul Jozsa Andras, s-a stabilit că Lacul Ursu s-a format în anul 1875, pe data de 27 mai, la ora 11,00, pe locul unei păşuni pe care curgeau două pârâiaşe, care dispăreau într-o gaură săpată în muntele de sare. Potrivit istoricului, în urma unei ploi torenţiale, apele au antrenat fânul şi resturile vegetale de pe păşune şi au obturat gaura din muntele de sare.

Sănătatea vine de la Sovata

Cu o suprafață de 40.000 de metri pătrați, o adâncime de 18 metri și o salinitate medie de 300 de grame/litru, Lacul Ursu este o adevărată sursă de sănătate. Mai exact, fenomenul de heliotermie caracteristic Lacului Ursu a apărut grație scurgerii continue în lac a apei celor două pârâiașe și a precipitațiilor (amintite mai sus), care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând un efect de seră, și astfel, asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime. De altfel, lacul Ursu este binecunoscut pentru efectele terapeutice ale apei și nămolului din lac, acestea stand la baza tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

Așadar, nu uita: Din 23 iunie începe o nouă cură de sănătate la Sovata, odată cu deschiderea Lacului Ursu pentru noul sezon de scăldat! Ai toate motivele să faci o baie în acest lac: Apa are o temperatură perfectă de 28˚C la suprafață și 39˚C la o adâncime de 1,5 metri.

De asemenea, un alt detaliu important despre lacul Ursu se referă la concentrația salină a acestuia, care este maximă la baza lacului, precum și la adâncimea de 1,5-2 m. La nivelul acestui strat, mezoterm, se înregistrează cele mai mari temperaturi, ajungând vara la 40 grade Celsius și chiar peste. Tot la această adâncime există concentrația maximă de hormoni estrogen și progesteron asemănători cu hormonii umani feminini, eliberați în apa lacului de crustaceul de apă sărată Artemia salina”, susține dr. Cristina Fulop Nagy, balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels.

Și veștile bune nu se opresc aici! Lacul Aluniș, fratele mai mic al Lacului Ursu, s-a deschis deja de la finalul lunii mai, așa cum ne-a obișnuit în fiecare an. Particularitatea acestuia o reprezintă nămolul argilos, cu proprietăți benefice în tratarea și prevenția unor afecțiuni precum cele locomotorii, artroze, spondiloze, neurologice sau ginecologice.

Prețuri bilete acces ștrand

Anul acesta, prețul biletelor de intrare la ștrandul Lacul Ursu, administrat de către hotelurile Ensana din Sovata, este de 45 de lei pentru adulți și de 35 de lei pentru copii si pensionari, iar închirierea șezlongului este 30 de lei. Pentru lacul Aluniș, tarifele sunt de 35 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Clienții pot achiziționa bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile. Între orele 13 și 15, lacul este pus la „odihnit”. Mai exact, în acest timp de respiro, apa dulce își formează stratul protector peste apa sărată, putând astfel să o încălzească din nou. În acest răstimp, vizitatorii pot rămâne în incinta ștrandului, dar intrarea în apă nu este permisă. În funcție de condițiile meteorologice, Lacul Ursu își așteaptă vizitatorii până la mijlocul lunii septembrie.

Experimentează o vară marca Ensana Hotels! Alege Hotelurile Sovata, Brădet sau Ursina pentru viitoarea ta vacanță și bucură-te de puterea binefăcătoare a naturii! Află mai multe pe ensanahotels.com/ro

Lasă un răspuns

Pin It