EscapadeMAG

Adresă pentru un week-end luminos

Pinterest LinkedIn Tumblr

Odată cu venirea primăverii știm că sistemul imunitar este și el dat peste cap, în special din cauza schimbărilor bruște de temperatură. Mai mult, după o iarnă lungă, organismul încă este slăbit, iar astfel suntem mai vulnerabili în fața unor forme virale numite și „virusuri de primăvară”. Iata o adresă pentru un week-end luminos.

 

Nu doat fizic suntem bulversați de schimbările de sezon, ci și psihic. Așadar, pentru a ne recăpăta energia și pentru a evita astenia de primăvară, o evadare în natură, o terapie într-un loc cu aer curat sunt poate ingredientele de care avem nevoie. Dar cum alegem stațiunea balneară în care să mergem?

Unde poți evada?

Dacă îți dorești să evadezi într-un loc în care să respiri aer curat, să te bucuri de ape vindecătoare și tratamente binefăcătoare, poate alege o cură la Băile Govora, o stațiune dedicată mai ales afecțiunilor respiratorii. Înainte de a-ți oferi trei motive pentru care să alegi Băile Govora ca loc de refacere și întărire a sistemului imunitar, lasă-mă să-ți explic de ce este un trio excelent pentru istorie, cultură și relaxare.

Adresă pentru un week-end luminos

Băile Govora vin la pachet cu o încărcătură istorică care îmbină excelent relaxarea și experiențele culturale. În stațiune, dar și în împrejurimi, turiștii pot vizita peste 300 de monumente istorice și de artă impresionante: tezaure neolitice, vestigii dacice și romane, necropole paleocreștine etc.

Printre obiectele și instituțiile de cult putem enumera Mănăstirea Govora, Mănăstirea Dintr-un Lemn, Mănăstirea Surpatele. În drum spre Horezu poți vizita mănăstirile Horezu, Bistrița și Arnota, iar spre defileul Oltului – Mănăstirea Cozia, Turnu și Stânișoara, adevărate comori pentru turismul monahal.

Peisajele sunt și ele spectaculoase datorită așezării stațiunii, a formelor de relief și vegetației, stațiunea fiind poziționată la o altitudine de 360-380 de metri, înconjurată de păduri de fagi, stejari și pini.  De asemenea, clima este și ea prietenoasă. Verile sunt răcoroase, temperatura medie a lunii iulie fiind de 19°C, în timp ce iernile sunt blânde, cu o temperatură medie a lunii ianuarie de -3°C. Temperatura medie anuală este de 11,1°C.

Tot la Băile Govora vei descoperi și un important spațiu de recreere, aici fiind amenajat un parc, terenuri de sport, iar pe timpul primăverii și al verii sunt organizate evenimente precum „Sărbătoarea căpșunului” (în luna mai) și Festivalul folcloric „Florile Govorei” (în iulie). În momentele de relaxare poți alege să vizitezi colecția de arheologie și artă Gheorghe Petre aflată în zona stațiunii, dar și numeroasele muzee din Râmnicu Vâlcea.

Suficiente motive să alegi stațiunea Băile Govora pentru următoarea ta vacanță. De acord? Acum iată de ce ar trebui să vii în stațiune pentru sănătatea ta.

Cea mai bogată stațiune în ape iodurate și bromurate din Europa

Da, ai auzit bine! Govora este una dintre cele mai bogate stațiuni în ape iodurate și bromurate din Europa, cotate la același nivel cu cele mai renumite ape sulfuroase din Europa: ca Bains, La Bonzboule (Franţa), Bad Hali (Austria), Salmaggiore (Italia), Marianske Lazne (Cehia).

Mai exact, este considerată cea de-a doua stațiune balneară din Europa, cunoscută pentru varietatea și caraterul terapeutic al proprietăților apelor și este singura stațiune din țară cu ape minerale ce au o compoziție chimică diferențiată: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice și magneziene.

Beneficiezi atât de aeroioni pozitivi, cât și negativi

Raportul dintre aeroionii pozitivi și cei negativi este 1, ceea ce face ca Băile Govora să fie singura stațiune balneară din România care deține acest raport, de departe cel mai benefic pentru organismul uman.

Te poți bucura de tratamente balneo

Băile Govora sunt un loc excelent pentru tratamente, deoarece aici există o bază de tratamente cu instalații și facilități necesare procedurilor: băi calde cu ape minerale iodurate și sulfuroase, băi cu esență de brad, duș subacval, băi cu bioxid de carbon, împachetări cu nămol cald, pneumoterapie, electroterapie, hidroelectroterapie, inhaloterapie, kinetoterapie, masaj, solarium.

Aceste tratamente naturale ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii, ginecologice, reumatismale, neurologice.

Vino la Băile Govora să te bucuri de o primăvară frumoasă, de relaxare și tratament benefice organismului tău!

 

Lasă un răspuns

Pin It