FemiMAG

Apele minerale de la Băile Herculane, startul în călătoria spre vindecarea reumatismului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zăpadă, peisaje de basm… iarna este frumoasă, dar până la un punct. Pentru că acest anotimp nu este la fel de prietenos pentru toată lumea: iarna este o perioadă delicată pentru cei care suferă de boli reumatice. Printre cele mai frecvente boli inflamatorii se numără artrita și artrita reumatoidă, în timp ce formele degenerative includ osteoartrita. Ia aminte: apele minerale de la Băile Herculane reprezinta startul în călătoria spre vindecarea reumatismului

De ce bolile reumatice se înrăutățesc iarna?

Pacienții care suferă de boli reumatice observă că în timpul anotimpurilor mai reci, simptomele devin mai acute și, prin urmare, prezintă adesea o creștere a durerii și rigidității în timpul sezonului de iarnă. Una dintre cele mai complexe perioade de gestionat pentru cei afectați de aceste patologii. Explicația? Umiditatea ajută la scăderea temperaturii exterioare, în același timp frigul împinge pacienții să contracteze mușchii și, prin urmare, să supună articulațiile la o tensiune mai mare și prelungită.

Cum recunoști simptomele?

Bolile reumatice pot fi recunoscute după unele simptome comune: De la durere și umflături la nivelul articulațiilor și încheieturilor mâinilor până la rigiditate articulară prelungită timp de peste o oră dimineața. Gama de simptome care însoțesc debutul reumatismului este foarte largă.

Ce soluții există pe lângă tratamentul medicamentos?

Tratamentele termale, și în special apele folosite pentru bunăstarea persoanei, au fost cunoscute și apreciate încă din vremea grecilor și a romanilor, care au construit băi publice monumentale pentru uz igienic și curativ. Succesul lor nu s-a oprit odată cu de trecerea timpului: în prezent, mulți oameni le aleg ca o pauză relaxantă, dar și din motive de sănătate, pentru a trata cele mai diverse boli. Așadar, cum pot ajuta apele termale în tratamentul reumatismului și unde?

Stațiunea Băile Herculane este acel loc în care natura se împletește armonios cu trecutul istoric. Locul unde vei descoperi remediul pentru durere și vei renaște cu toată ființa ta. Unde? La Centrul balnear Herculum Spa din cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa, vei descoperi cum apele minerale vindecătoare sunt folosite în diferite terapii ale reumatismului.

Care sunt principalele caracteristici ale apelor minerale de la Băile Herculane și cum influențează acestea tratamentul reumatismului?

Apele sulfuroase din stațiunea balneară Băile Herculane sunt ape ce au ca și principală caracteristică efectul antiinflamator, ele având efect asupra durerilor reumatismale prin acțiunea cheratolitică și vasodilatatoare a sulfului.”, punctează dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

Ce tipuri de reumatism sau afecțiuni reumatologice pot beneficia de tratament cu apele minerale de la Băile Herculane?

În special, în cadrul bazei de tratament Herculum Spa, tratamentul balnear cu ape sulfuroase este indicat în patologii articulare precum poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, sechele neurologice, artroze periferice și ale coloanei vertebrale, sechele post-traumatice, neuropatii, tendinopatii, periartrite, mialgii.

Care este principalul mecanism de acțiune în tratamentul reumatismului cu ape minerale?

Principalul mecanism de acțiune este căldura! Mai exact, prin activarea circulației la nivelul țesuturilor afectate și excitarea pielii cu producție de anticorpi, care au ca și efect combaterea inflamației din afecțiunile reumatismale și ameliorarea durerilor. Astfel, se obține un efect terapeutic imediat și pe termen lung asupra diferitelor patologii, ceea ce face ca acest tratament cu ape minerale să fie un diferențiator principal de alte metode de tratament sau terapii disponibile pentru pacienții reumatici.”, precizează medicul specialist.

Rezultatul? Tratamentul cu apă termală Herculane îmbunătățește circulația, scade inflamația, reduce durerile și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii din diferite afecțiuni dermatologice.

În ce constă tratamentul cu ape minerale de la Herculum Spa și ce beneficii există pe termen lung?

În cadrul centrului, „tratamentul se poate face atât în bazine cât și în cădițe individuale, temperatura fiind adaptată în funcție de pacient. Timpul de expunere este între 15 și 20 de minute pe zi, pe o perioadă de 10-15 zile, cu recomandare de repaus de aproximativ o oră după tratament. Pe termen lung, ameliorează simptomatologia algică și mobilitatea articulară, pacienții acuzând din ce în ce mai puține episoade de durere.”, explică medicul balneolog.

Ce trebuie să știe pacienții care doresc să încerce tratamentul pentru reumatism de la Herculum Spa?

Pacienții care vin să se trateze în baza noastră de sănătate trebuie să știe că, pe lângă efectul pe care îl are asupra articulațiilor prin reducerea inflamației și al durerii, sulful din apele termale are efecte benefice și asupra pielii. Astfel că, acesta este indicat și în afecțiuni dermatologice, afecțiuni ginecologice precum și în afecțiuni respiratorii.”, informează specialistul.

Medicul balneolog mai recomandă ca „tratamentul să fie urmat timp de 10 – 12 zile, de două ori pe an, pentru a minimiza cât se poate de mult reapariția durerilor și a procesului inflamator local. De altfel, feedback-ul primit de la pacienți arată că aceștia au avut un răspuns terapeutic foarte bun, efectul fiind perceput la aproximativ trei zile de la inițierea tratamentului”.

Există și contraindicații?

Desigur! „Ca în orice terapie, și în cazul tratamentului pentru reumatism există și contraindicații. Acestea apar pe fondul existenței bolilor cardiace, hepatice și a celor decompensate ale rinichilor, precum și în cazul unei tensiuni arteriale mai mari de 160 mm/Hg. Nu sunt indicate nici în cazul unor afecțiuni oncologice, al TBC-ului, bolilor psihice, toxicomaniei, Bolii Parkinson sau al ulcerului.”, atenționează medicul balneolog.

În ce perioadă a anului este mai eficient tratamentul pentru bolile reumatice și cum ar trebui să se pregătească pacienții înainte de a începe tratamentul cu ape minerale pentru reumatism?

Medicul balneolog recomandă ca tratamentul să se facă în special primăvara și toamna: „Cea mai bună perioadă pentru tratamentul balnear este primăvara și toamna, când durerile articulare tind să se reactiveze, dar el se poate administra în orice perioada a anului. Pacienții trebuie să evite frigul, efortul fizic și să aibă toate bolile asociate sub control. De asemenea, în momentul examinării este necesar să prezinte documentele medicale pe care le au pentru afecțiunile cronice existente”.

La Bacolux Afrodita Resort & Spa, vindecarea devine posibilă.

Pornește chiar acum în călătoria spre vindecare!

Te așteptăm la Herculum Spa, pentru a-ți oferi o experiență de neuitat, cu tratamente spa și balneare,  în care sănătatea și confortul se împletesc în mod armonios.

 

https://www.afroditaresort.ro/

https://www.dianaresort.ro/

 

Lasă un răspuns

Pin It