BeautyMAG

Părul fin are nevoie de soluții puternice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ești posesoarea unui păr subțire, fin și delicat? Dacă da, atunci știi deja că ai un păr foarte frumos, însă capricios. Părul subțire este o problemă majoră, care dă multe bătăi de cap doamnelor, mai ales când vine vorba de coafat, deoarece are un aspect plat și nu foarte voluminos. Părul fin are nevoie de soluții puternice.

 

Cauza? În comparație cu părul normal, părul subțire are o secțiune transversală mai mică, adică este de fapt mai fin și are un diametru mai mic. Din acest motiv, acest tip de păr este mai predispus la rupere și mult mai delicat.

Din fericire, există produse specifice pentru părul subțire și, de asemenea, trucuri simple pentru a-l coafa impecabil și pentru a alege tunsoarea care poate da echilibru lungimilor datorită stratificării, culorii și volumelor bine studiate.

Așadar, dacă problema ta este părul fin, iată ce soluții ai pentru a găsi tunsoarea potrivită ție, în funcție de lungimea părului tău:

Tunsori medii fine pentru părul fin

Dacă îți place să-ți porți părul mediu și vrei să eviți efectul plat, optează pentru un wob sau un bob! Acestea rămân de departe cele mai recomandate tunsori pentru părul subțire. Lungimea tăieturii de deasupra umerilor, de fapt, are „puterea” de a face părul mai dinamic și mai voluminos.

Tunsori scurte

Aceeași regulă cu efect garantat se aplică și tunsorilor scurte, care se joacă cu scalarea și contrastele. Bonus în acest caz: culoarea, care poate ajuta, de asemenea, la transformarea aspectului. Coafura recomandată? Tăietura pixie, desigur!

Tunsori lungi fine

În cazul unui păr lung, lucrurile devin mai complexe, iar tunsorile pe măsură! Dacă ești în căutarea unei soluții pentru părul lung, reține că „cel mai bun mod de a-l îmbunătăți nu constă numai în tăietură, ci și în coafură. O cută ondulată și ușor dezordonată poate, de exemplu, să sporească lungimile și tăietura în sine. În unele cazuri, atât pentru părul lung, cât și pentru cel scurt, tăierea uniformă poate ajuta la obținerea unui efect optic al părului mai gros și mai plin dar, ca întotdeauna, tunsoarea trebuie aleasă și în funcție de forma feței.”, recomandă Cristina Parinică, hairstilist Londa Professional.

Cum îngrijești părul fin? Pe ce produse să mizezi?

Indiferent de firul de păr, întotdeauna ai nevoie de un set de produse de îngrijire adaptate nevoilor părului tău. În cazul unui păr fin și delicat, obligatoriu să folosești un șampon care să îl întărească și să îl ajute să lupte împotriva deshidratării.

Recomandarea specialistului? Cu ingrediente atent alese, Gama Fiber Infusion de la Londa Professional promite să aibă grijă de părul tău delicat. Atuul acesteia? „Uleiul de avocado, proteinele din mătase, uleiul de migdale sau extractul de bambus, toate acționează asupra firului de păr, iar rezultatele nu întârzie să apară: șuvițele sunt fortificate și structurate, în timp ce stilizarea devine mai ușoară decât oricând!”, punctează specialistul.

Îți dorești un look impecabil? Alege Styling-ul potrivit!

Pe lângă produsele adaptate nevoilor părului tău, e obligatoriu să alegi și instrumentele optime de styling care să nu îl degradeze și să nu îi afecteze sănătatea. „Folosește un styler ghd pentru a ondula părul și a-i da un efect messy. Nu uita de tușa finală: aplică un spray pentru finisare cu fixare profesională. CREATE IT îți poate da o mână de ajutor în acest sens!”, recomandă hairstilistul.

 

Bucură-te de primăvară și poartă-ți părul frumos și sănătos!

 

Lasă un răspuns

Pin It