BeautyMAG

Cum să scapi de obiceiul rosul unghiilor?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Stres, agitație, alergătură,anxietate și mii de gânduri care nu îți dau pace și te îndeamnă la obiceiuri autodistructive? Îți rozi unghiile, îți rupi pielițele? Știm că nu e ușor, dar există soluții.

 

Rosul unghiile nu e igienic și îți poate afecta sănătatea unghiilor. Fie că este vorba de un gest de moment, cauzat de stress, fie că este vorba de un obicei pe care-l ai de o viață întreagă, ține cont că orice învăț are și dezvăț. Încearcă să înlocuiești acest obicei cu altceva, precum folosirea unei mingi anti-stres.

Sfaturi care te ajută să renunți la obiceiul de a-ți roade unghiile

Iată câteva sfaturi de la experții OPI România care să te ajută să scapi de acest obicei nesănătos:

Dacă îți rozi unghiile atunci când ești nervos, emoționat sau stresat, încearcă să folosești o minge anti-stres.

E o activitate care îți ține mâinile ocupate și care îți detensionează mușchii și corpul. Caută să îți păstrezi mâinile la distanță de gură.

Mergi la manichiură cât mai des posibil

Știm, poate că economiile tale vor avea de suferit, dar când vezi că ai o manichiură superbă îți va fi ușor să ții unghiile la distanță de gură. În primul rând pentru că nu vrei să o strici, iar mai apoi pentru că știi cât de costisitor poate fi acest obicei.

Lasă-ți unghiile scurte

Sănătatea unghiilor este foarte importantă, iar dacă ai o problemă cu rosul unghiilor, încearcă să le ții cât mai scurte. Taie-le des și îngrijește-le. Astfel nu vei mai fi tentată să le rozi.

Folosește o soluție specială.

Bitrex este o substanță comună folosită pentru a face anumite lucruri să aibă un gust neplăcut. Încearcă să aplici zilnic o soluție similară pe unghii. Odată ce vei duce mâna la gură, cel mai probabil vei regreta gestul făcut.

Dacă problema persistă, poartă mănuși.

Investește într-o pereche de mănuși pe care să o poți purta zilnic. Încearcă să le porți cât de des posibil și în orice circumstanțe pentru a nu mai fi tentată să-ți rozi unghiile.

Lasă un răspuns

Pin It