BeautyMAG

8 soluții pentru uscarea rapidă a lacului de unghii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tu ce tip de manichiură preferi? Sau nu te-ai decis încă dacă ești genul semi, gel sau clasic? Știi ce, nici nu contează! Uneori, e bine să îți iei timp să faci alegerile cele mai potrivite pentru tine.

 

Și stilul clasic nu se demodează niciodată. Așa că, dacă încă alegi varianta de manichiură normală, iată câteva tipsuri care îți vor ajuta unghiile să rămână intacte mult timp după finisare.

8 soluții pentru uscarea rapidă a lacului de unghii

Pentru o manichiură impecabilă, trebuie să aplici mai multe straturi și tipuri de produse și lacuri de unghii, mai exact, de la bază la top – 4. Ce presupune această acțiune? Un timp și mai mare de uscare. Dar ce poți să faci atunci când te grăbești, dar nu vrei să renunți la calitate? Iată câteva sfaturi de la experții OPI și câteva produse care te vor ajuta să usuci manichiura în timp record.

Alege nuanța potrivită

Unele nuanțe se usucă mai repede decât altele. Nu, nu e o glumă! Posibil să fi observat că uneori nu trebuia să aștepți atât de mult pentru ca manichiura să fie complet uscată. Și nu din întâmplare și nici brandul nu avea vreo contribuție, ci culoarea! „Culorile deschise se usucă mai repede decât nuanțele închise”, spune Diana Marandiuc, Education Manager OPI România. Și tot în categoria uscare rapidă intră și lacurile de unghii cu textură metalizată.

Încearcă picăturile pentru uscare rapidă

Tu ai încercat picăturile pentru uscare rapidă? E musai. Chiar fac o treabă bună și nu îți pătează manichiura. Iată cum le folosești: trebuie să aplici una-două picături pe fiecare unghie și să aștepți 3-5 minute pentru ca oja să rămână perfectă și apoi îți poți continua treburile fără griji.

Folosește uleiul de cuticule

Ține aproape de uleiul pentru cuticule. Poți atașa un pulverizator sticluței și să îți aplici câte un fâs pe unghii, după finalizarea manichiurii. Uleiul va grăbi uscarea, iar după alte două minute, unghiile tale vor perfect uscate. Nu-ți rămâne decât să ștergi surplusul de ulei de pe unghii cu un prosop și să te bucuri de cuticule perfect hidratate și de o manichiură rezistentă.

Uscătorul de păr îți este de ajutor

Așa cum usucă părul, la fel de bine o va face și cu unghiile. Trebuie doar să-l setezi pe rece. Jetul de aer rece face oja să se întărească mai repede. Dar nu-l folosi imediat, mai așteaptă 30 de secunde după ce ai aplicat ultimul strat de ojă.

Fixativul pentru păr este o altă soluție

E nevoie de o pulverizare fină, de la 20 cm distanță, și unghiile tale vor fi uscate în cel mai scurt timp.

Investește într-un top coat cu uscare rapidă

”Încearca OPI RapiDry Top Coat pentru a accelera procesul de uscare a unghiilor tale, dar și pentru a asigura manichiurii mai multă rezistență în timp și… mult luciu”, te sfătuiește Diana Marandiuc, expert OPI Nails.

Pune la treabă gheața

Dacă aerul rece usucă oja, de ce nu ar face același lucru și gheața? Răcorirea este soluția. Înainte să începi manichiura, pregătește un bol cu apă rece și cuburi de gheață. După ce o termini, așteaptă un minut și scufundă degetele în apa cu gheață timp de două minute. În trei minute manichiura e perfect uscată!

O altă soluție sunt lacurile de unghii cu uscare rapidă

Indiferent de textură și culoare, acestea au un timp de uscare foarte scurt. În plus, nu mai ai nevoie de un top coat pentru uscare rapidă și poți elimina un strat și să economisești timp. Totuși, trebuie să ai mare grijă să închizi bine capacul și să păstrezi lacul într-un loc uscat și la o temperatură constantă pentru a păstra această calitate a lacului. „Lacul de unghii, fie că vorbim de cel de bază, colorat sau top coat, trebuie să fie subțire, fluid pentru a se usca ușor. Din acest motiv vă recomand să nu folosiți lacurile mai mult de un an de la prima deschidere.”, spune Diana Marandiuc, expertul OPI.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Pin It