BeautyMAG

10 strategii care îți mențin culoarea părului între vopsiri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tocmai te-ai vopsit și îți dorești ca superba ta culoare să-și păstreze intensitatea până la următoarea vopsire? Nu este imposibil, ba e chiar la îndemâna ta.

”Șampoanele special create pentru părul vopsit nu pot face singure acest lucru, deși ne sunt de mare ajutor. Trebuie să le dăm și noi o mână de ajutor, diminuând acțiunea celor mai mari dușmani ai culorii. Sunt lucruri simple pe care le putem face zi de zi, dar și tehnologii revoluționare și produse profesionale, care garantează cele mai bune rezultate”, ne explică Ionela Chiriac, stilist Wella Professionals.

10 strategii care îți mențin culoarea părului între vopsiri

  1. Folosește o cantitate mică de șampon, indiferent dacă este special pentru părul colorat sau pentru hidratare profundă. Nu uita că șamponul funcționează ca un detergent, curățând părul, dar eliminând și din culoare! Pentru a folosi o cantitate mică de șampon trebuie să uzi din abundență părul înainte să-l aplici. Vei vedea că va face spumă multă. Insistă pe curățarea scalpului și mai puțin pe cea a părului.
  2. ”Apa trebuie să fie călduță, nicidecum fierbinte! Cu cât apa are o temperatură ridicată, cu atât mai mult se deschid cuticulele firului de păr și culoarea se elimină câte un pic la fiecare spălare. Alegând apa călduță, culoarea se va pierde mult mai puțin. În plus, clătește apărul cu apă cât mai rece pentru a ajuta cuticulele să se închidă și astfel să sigileze culoarea.
  3. Hidratează intens părul. Acesta este și rolul pe care îl au șampoanele pentru părul colorat: hidratează din abundență. Așadar, folosește un șampon hidratant, un balsam, seruri, ulei, adică orice produs care mai adaugă un plus de hidratare, mai ales dacă ai părul uscat sau creț. Dar fără să faci exces de zel!
  4. Cel puțin o dată pe săptămână, aplică o mască. Și nu uita: aplică masca pe părul umed, chiar atunci când ești la duș, pentru 10 minute, și clătește la finalul dușului, pentru a împiedica aburii să nu deschidă cuticula ulterior.
  5. ”Culoarea este vulnerabilă la căldură! Nu uita să-ți protejezi părul cu un produs special de protecție termică înainte de coafare sau uscare. În felul acesta îți păstrezi sănătatea părului, textura mătăsoasă, dar și culoarea. Votează „heat protection”!”, ne îndeamnă stilista Wella Professionals
  6. Obișnuiești să folosești ondulatorul sau placa pentru coafarea părului? Nu alege cea mai mare temperatura, ci pe cea mai joasă! Este un alt truc care-ți va salva culoarea între vopsiri. Incredibil, dar părul poate fi aranjat și cu o temperatură mai prietenoasă!
  7. Dacă nu te-ai împrietenit cu șamponul uscat, e timpul să o faci! Acesta te poate salva în situații limită, dar cu ajutorul lui vei distanța spălarea părului, cu o zi sau două. Și cum apa, șamponul și căldura aparatelor de coafat diminueză culoarea, chiar într-o mică măsură dacă respecți sfaturile de mai sus, totuși spălatul mai rar va păstra mai bine culoarea, iar părul va arăta superb datorită șamponului uscat.
  8. Evită ruperea părului. Se știe că părul vopsit este mai vulnerabil, mai uscat decât cel natural și din acest motiv ne și străduim să-i aducem mai multă hidratare. Însă trebuie să avem grijă să nu-l traumatizăm folosid o perie dură sau strângându-l în elastice prea rigide.
  9. Acordă-ți timp ca să îți descurci părul. Perie-ți părul bine, dar cu blândețe! Atât seara, cât și dimineața.
  10. Și nu în ultimul rând, apelează la serviciile de întreținere a culorii din saloanele de coafură.. Rapid și fără efort, stiliștii îți pot da un boost de culoare între vopsiri. Poți încerca noul tratament marca Wella Professionals, Koleston Perfect Pure Rebuild Balance. Acesta a fost dezvoltat pentru un plus de culoare, dar și cu scopul să reducă acțiunea radicalilor liberi. Cum? El asigură mai multă forță firului de păr, reduce deteriorarea acestuia în timpul colorării și ajută la obținerea culorii perfecte de la rădăcină până la vârfuri. Culoarea este reîmprospătată pe lungimi și vârfuri și părul va fi strălucitor, cu o nuanță uniformă. Cât durează? Între 10 și 15 minute!

Ai grijă de tine și de culoarea ta!

 

 

Lasă un răspuns

Pin It