EscapadeMAG

LIZIERA DE LAC – primul proiect rezidențial dezvoltat de Liebrecht & wooD în România – raportează un procent de vânzări de 80% pentru faza I

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liziera de Lac, cel mai mare proiect rezidențial din partea de Sud Est a Bucureștiului, care integrează o suprafață verde de 52%, raportează un prim bilanț de succes: un procent de vânzare de 80% pentru casele aflate în prima sa fază de dezvoltare. Totodată, compania dezvoltatoare, Liebrecht & wooD, începe procesul de planificare pentru faza a II-a.

Lansat în 2021, Liziera de Lac este un proiect rezidențial ambițios, dezvoltat prin utilizarea de capital privat. Investiția totală înregistrată pentru faza I cu toate construcțiile sale însumează 44.3 milioane de euro, dintre care doar costurile pregătirii infrastructurii și utilităților s-au ridicat la un total de 15.6 milioane euro. Azi, Liziera de Lac este un proiect imobiliar aflat în plină dezvoltare, care găzduiește o comunitate dinamică, conectată cu natura.

LIZIERA DE LAC se va extinde

Liziera de Lac este un ansamblu rezidențial unic, care are două mari obiective de conservare a mediului natural. Primul este legat de amenajarea și conservarea lacului Tătaru, iar cel de-al doilea se concentrează pe amenajarea unui parc natural care va conserva 13 ha de pădure din proximitatea proiectului. Totodată, ansamblul rezidențial beneficiază de soluții pentru asigurarea calității apei, pentru tratarea apelor uzate și a apelor potabile. În plus, anul acesta Liebrecht & wooD a demarat construcția unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de producție de 42MW.

Arhitectura proiectului a fost gândită astfel încât să se integreze armonios în peisajul natural al zonei, infrastructura și planificarea proiectului fiind complementare conservării mediului înconjurător.

3500 de case la Liziera de Lac

”Compania Liebrecht & wooD își menține planurile anunțate inițial de a construi până la 3.500 de case în decursul următorilor 10 ani, pe lângă unități tip apartamente”, spune Brendon O’Reilly, Managing Director – Liebrecht & wooD Management România. ”Suntem perfect conștienți că legislația în construcții ar putea suporta schimbări pentru a se alinia obiectivelor europene de tranziție către o economie verde, iar noi, la Liebrecht & wooD am demarat pașii necesari către această politică. Obiectivele companiei, în orice țară va activa, sunt să atingă cele mai înalte standarde de calitate, dar și să identifice soluțiile care pot anticipa schimbările legislative. Deciziile Liebrecht & wooD vin să sprijine aceste linii, prin investițiile într-o pădure, care va fi conservată în calitate de parc natural, prin păstrarea unor suprafețe verzi generoase de peste 52% din suprafața construită, exemplu fiind faza I a proiectului rezidențial. La Liziera de Lac, vom căuta să avem o amprentă de carbon cât mai redusă până la 2040”, adaugă Brendon O’Reilly.

Aflat în mijlocul naturii, Liziera de Lac reprezintă deja „acasă” pentru o comunitate în permanentă extindere. La Liziera de Lac au venit familii care au ales să locuiască într-un loc liniștit, cu răsărituri și apusuri de soare spectaculoase, la o distanță de doar 15 minute de zona Pallady, București.

94 de case în faza I

Faza I a proiectului integrează, pe lângă cele 94 de case disponibile spre locuire imediată, o grădiniță, un complex recreațional cu piscină, terenuri de baschet și tenis, zone pentru activități sportive, zone de relaxare și petrecere a timpului liber, un Community HUB cu spațiu de coworking, restaurant, magazine, cafenea.

Proiectul arhitectural al întregului complex a fost realizat de studioul de arhitectură CONIX RDBM/LiPS din Belgia. Echipa CONIX RDBM/LiPS a plecat de la principiile antropologice de formare a comunităților, astfel, întregul complex gravitează în jurul spațiilor comune și a juxtapunerii dintre intimitatea oferită de zonele de vegetație. Acest tip de planificare urbană încurajează interacțiunile dintre vecini, încurajează un stil de viață activ și o viață socială echilibrată. Pe de altă parte, designul interior al clădirile publice – centrul comun și grădinița, dar și al ansamblului rezidențial Liziera de Lac este semnat de Cristian Corvin, împreună cu echipa sa de arhitecți de la Cristian Corvin Studio. Întregul concept are la bază materiale și culori naturale, calde, care conferă o atmosferă confortabilă și relaxantă.

Atuurile proiectului Liziera de Lac? Întreaga infrastructură rutieră, de transport, electrică, dar și cea de canalizare și gaze a fost dezvoltată de Liebrecht & wooD. Asistăm la nașterea unei comunități a viitorului, care în 10 ani, la finalizarea proiectului, va atinge peste 13.000 de locuitori.

Mai multe detalii se găsesc pe www.lizieradelac.ro.

 

 

Despre Liebrecht & wooD
Liebrecht & wooD Group este un dezvoltator internațional cu operațiuni de succes în zona Centrală și de Est a Europei, începând cu anul 1991.
Încă de la debut, Liebrecht & wooD a dezvoltat proiecte care au demonstrat ambiția grupului de a depăși standardele industriei. Liebrecht & wooD este recunoscut pentru proiectele de excepție care redesenează cartiere și întregi zone urbane, asigurând cea mai înaltă calitate pentru beneficiari, pentru investitori și pentru partenerii de business. 
De-a lungul anilor grupul Liebrecht & wooD a livrat peste un milion de metri pătrați construiți în Polonia, România, cu o valoare totală de peste 1 miliard de euro.
Liebrecht & wooD Group este recunoscut pentru construcțiile moderne și stilul arhitectural care revitalizează zone urbane. Portofoliul companiei include clădiri de birouri, clădiri cu funcțiune mixtă, centre de lifestyle, centre logistice, proiecte rezidențiale, precum și centre comerciale de tip outlet.
Portofoliul Liebrecht & wooD în România include: Victoria Park, Militari Shopping Centre, West Park Retail cu centre comerciale de tip outlet, proiectul rezidential Liziera de Lac. Pentru mai multe informații despre companie, vă rugăm vizitați www.liebrecht-wood.com.

 

Lasă un răspuns

Pin It