BeautyMAG

Hair Oiling: ce este și cum stimulează creșterea părului?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mereu preocupată de frumusețea și sănătatea părului tău? Excelent! De la o simplă șamponare și până la coafarea termică, părul tău poate trece prin multe situații stresante, astfel că are mare nevoie de susținere. Știi ce este hair oiling-ul și cum acționează?

 

În ultima vreme, suntem din ce în ce mai atenți la bunăstarea pielii și părului nostru, folosind tot mai multe ingrediente naturale, însoțite de ritualuri simple derivate din tradițiile străvechi.

În încercarea de a avea cel mai frumos păr, sănătos și viguros, probabil că ai încercat tot felul de metode și tehnici pentru bunăstarea acestuia. E posibil oare ca părul tău să aibă nevoie de ceva mai mult? Ce zici de aplicarea de ulei pe lungimea părului?

Ce reprezintă Hair Oiling-ul?

Hair Oiling-ul sau aplicarea de ulei pe păr este o practică străveche folosită pentru întărirea și hidratarea părului și, totodată, un pas important pentru a ne asigura că firele de păr primesc un echilibru bun de vitamine.

Nuca de cocos, măslinele și uleiul de ricin se reunesc pentru a crea un amestec benefic pentru păr, care își recapătă strălucirea și rezistența. Este vorba despre Hair Oiling, o tehnică care face furori pe Tik Tok, unde a câștigat un miliard de vizualizări. În ce constă această practică? Ungerea părului este o practică în care uleiurile naturale sunt răspândite sau masate pe tot părul pentru a spori strălucirea, umiditatea și sănătatea generală a podoabei capilare. Această rutină de frumusețe își are rădăcinile în medicina ayurvedică și tradiția indiană, dar a câștigat recent un loc important în lumea îngrijirii naturale a părului. Și nu e de mirare acest lucru! Fundamental în îngrijirea părului indian, acest secret de frumusețe promite să ofere părului strălucire și hidratare, dar beneficiile sunt mult mai multe.

De fapt, ideea din spatele tratamentului este că, doar câteva picături de ulei pe zi pot garanta un păr gros, strălucitor și robust, chiar și în cazul părului fin și subțire. Un remediu antic, care trebuie personalizat, folosind diferite tipuri de uleiuri de păr, în căutarea celei mai bune rețete pentru revigorarea și hrănirea podoabei capilare.”, susține Vali Sava, hairstylist Londa Professional.

Care sunt cele mai bune uleiuri pentru a proteja și hrăni părul?

Fiecare ulei are proprietăți și caracteristici particulare, care trebuie selectate în funcție de tipul de păr. Uleiul de cocos, de exemplu, este foarte hidratant și excelent în descurcarea părului, în timp ce uleiul de ricin poate întări părul. De asemenea, uleiul de rozmarin este renumit pentru proprietățile sale purificatoare. Dacă ne raportăm la tehnica Hair Oiling, atunci, aliați excelenți sunt uleiul de jojoba, argan și coacăze, foarte popular pe TikTok, datorită proprietăților sale stimulatoare.

Ai nevoie de un ulei hrănitor și lejer? „Atunci Velvet Oil de la Londa Professional este aliatul de nădejde al părului tău. Având în compoziție ulei de argan și vitamina E, Uleiul Velvet Oil cu o formulă ușoară, reface structura firului de păr căpătând astfel un aspect strălucitor, fără a-l încărca. Cu un parfum premium evocator, acest ulei este ideal pentru orice tip de păr. Cel mai bun mod de a folosi uleiuri pe păr este să le amesteci, creând un compus bogat în beneficii pentru păr. Alternativ, uleiurile pot fi utilizate în diferite momente sau puncte ale părului, pentru un tratament complet.”, recomandă hairstylistul Londa Professional.

Care sunt beneficiile aplicării de ulei pe păr?

Similar cu pielea noastră, părul nostru are nevoie de un echilibru bun de uleiuri pentru a-l menține sănătos și fericit. Potrivit susținătorilor acestei practici, scopul principal al uleiului de păr este de a hidrata părul și de a asigura necesarul de vitamine sau minerale de care părul poate fi lipsit după spălarea repetată. Astfel, unele beneficii ale ungerii părului includ:

Adaugă hidratare și strălucire părului

Un studiu din 2015 a constatat că uleiurile pot ajuta la revigorarea părului cu un impuls de hidratare atât de necesar. În special pentru părul care a fost afectat de coafarea intensă și deteriorarea cauzată de căldură, ungerea părului cu ulei poate umple unele goluri pentru a-l menține hidratat și mătăsos.

Îmbunătățește aspectul vârfurilor despicate

Atunci când nu ai timp să ajungi la salon, există încă o modalitate de a ascunde aceste capete despicate. Adaugă câteva picături de ulei profesional de coafură uleiuri la vârfurile părului pentru a ajuta la curățarea vizuală a acestora, adăugând în același timp un pic de umiditate în acest proces. Totuși, ia în calcul: aceasta este doar o soluție temporară.”, este sfatul hairstylistului.

Poate proteja părul de soare

Daunele cauzate de căldură nu provin doar de la placa de îndreptat sau ondulator. Protejarea părului de razele soarelui este importantă pentru a împiedica ca părul să devină prea uscat sau creț în timp. Cercetările sugerează că proprietățile hidratante ale uleiului de migdale, de exemplu, pot crea o barieră protectoare împotriva razelor UV ale soarelui.

Tehnica de ungere a părului ajută la fortificarea părului prin acțiunea naturală de protecție a uleiului. De fapt, Hair Oiling permite întărirea părului, făcându-l mai rezistent la efectele căldurii și tracțiunii.

Cum procedezi?

În primul rând, este important să piepteni părul de la rădăcini până la vârfuri, descurcând nodurile. Pune o cantitate de ulei de mărimea unui bob de mazăre în mână. Aplică ulei pe vârfurile părului. Ajută-te de degete pentru a răspândi uleiul uniform de la mijlocul părului până la vârfuri, masând cu vârful degetelor, pentru a facilita penetrarea uleiului în firul de păr.

Specialistul Londa Professional recomandă „aplicarea uleiului pe capetele părului și apoi spălarea părului după câteva ore. Cel mai bine este să se aplice uleiul pe părul uscat, în cantitate mică. De asemenea, pentru o acțiune mai intensă, uleiul poate fi aplicat seara, înainte de culcare, și apoi obligatoriu să se continue cu spălarea părului dimineața. Prin urmare, aplicarea este esențială pentru a obține un păr mai puternic și mai sănătos.”, adaugă specialistul.

Încearcă și tu tehnica Hair Oiling și bucură-te de cel mai frumos și sănătos păr!

Lasă un răspuns

Pin It