BeautyMAG

Cum să ai picioare și tălpi fine?

Pinterest LinkedIn Tumblr

În fiecare an, odată cu vara și zilele însorite, începe sezonul sandalelor și al eliberării picioarelor de încărcătura specifică anotimpurilor reci. Ei, bine, tot acum apar și primele griji: cum să ai picioare perfecte și să arăți cât mai bine? Chiar așa, cum faci să ai picioare și tălpi fine?

Știm cât de inestetice sunt călcâiele crăpate sau unghiile neglijate și cât de inconfortabil ne putem simți atunci când aceste detalii nu sunt puse la punct.

Ce probleme pot apărea atunci când neglijăm igiena picioarelor?

Adesea avem tendința de a neglija aspectul și îngrijirea tălpilor, mai ales în timpul iernii, când acestea nu sunt expuse, fapt ce provoacă probleme mai frecvente, cum ar fi:

Bătături și calusuri: acestea se formează ca urmare a unei îngroșări a pielii, care devine tare și umflată, adesea ca urmare a frecării excesive de care pielea, de fapt, vrea să se protejeze.

Piele uscată și crăpată: aceasta reprezintă o problemă obișnuită a picioarelor. Cauzele pot fi diferite: predispoziție, vârstă, frecarea excesivă a pielii de încălțăminte și țesături, dar și ca urmare a spălării excesive sau a purtării de încălțăminte greșită. Pe termen lung, pielea uscată, în special cea de pe călcâie, poate crăpa, sângera și răni, astfel încât hidratarea adecvată a pielii piciorului este foarte importantă pentru a preveni acest tip de tulburări.

Cum să ai picioare și tălpi fine?

Transpirație excesivă: poate fi cauzată de purtarea pantofilor prea strânși sau fără șosete.

Umflarea: atunci când petrecem prea multe ore în picioare, acest fapt provoacă adesea o dilatare a vaselor de sânge și o retenție de lichide; ambele tulburări provoacă o umflare neplăcută a picioarelor, dar și a gleznelor.

Ce măsuri să iei? Adoptă câteva obiceiuri pentru a avea picioare perfecte!

Îngrijirea picioarelor pornește de la atenția pe care o putem dedica curățării lor, igienei zilnice. Iată câțiva pași simpli care pot îmbunătăți aspectul și sănătatea picioarelor, ba chiar și stilul de viață:

Primul pas este baia de picioare. Se face atât în scopuri igienice, cât și terapeutice; de fapt, pe lângă dezinfectarea și hidratarea piciorului, reprezintă, de asemenea, un moment extrem de relaxant pentru a te răsfăța. În fiecare zi, picioarele trebuie spălate cu apă caldă și săpun blând. Se recomandă scufundarea picioarelor în apă cu temperatura de 37 de grade, asemenea temperaturii corpului. Apoi, poți adăuga uleiuri esențiale, sare de masă grosieră și bicarbonat de sodiu. Baia de picioare relaxează pielea și o pregătește pentru pasul următor.

Apoi, usucă-le bine și ajuta-le să rămână moi. În această etapă este necesar să aplici un produs hidratant care previne, de asemenea, formarea calusurilor și a bătăturilor.

Picioarele sănătoase sunt picioare hidratate

Pentru ca picioarele tale să fie moi la atingere și să aibă un aspect îngrijit, va trebui întotdeauna să le hidratezi cu creme specifice, care să aibă proprietăți emoliente. În acest fel poți preveni pielea uscată. Uscăciunea pielii picioarelor, de fapt, este o problemă foarte frecventă, care afectează în principal zona tălpii și călcâiului. Sugestia noastră? Keratosane de la Uriage

Uriage KERATOSANE 30 – GEL-CREMĂ PENTRU PIELEA BĂTĂTORITĂ este un produs cu o toleranță ridicată; un tratament complet care ajută la restaurarea aspectului neted, calmat și fin al pielii, fără zone aspre. Este ideal pentru corp, coate și scalp. Este un gel-cremă translucid cu o textură bogată, non-uleioasă. Se îndepărtează ușor, doar cu apă, nu pătează și nu conține parfum și parabeni.

URIAGE KERATOSANE 30 este un tratament recomandat pentru zone localizate cu piele dură: calusuri pe tălpi, scalp, coate, keratosis pilaris, dermatita scalpului, etc. Poate fi folosit pentru bebeluși, copii si adulți. Datorită concentrației mari de uree (30%), crema are un efect puternic keratolitic asupra zonelor aspre și foarte groase ale pielii corpului. KERATOSANE 30 este un tratament complet ce ameliorează și înmoaie pielea, eliminând duritatea.

Produsele din gama URIAGE sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele Uriage și, în funcție de nevoi, alege-le pe cele care ți se potrivesc.

Uriage.ro (Instagram)

Uriage.Romania (Facebook)

Uriage.com/RO/ro (website)

 

 

Lasă un răspuns

Pin It