HealthMAG

Lacul URSU se deschide pentru sezonul de vară 2021

Pinterest LinkedIn Tumblr

Anul acesta, vara începe la Sovata fix pe 25 iunie. Explicația? Se deschide Lacul Ursu pentru scaldat și sănătate. Hai și tu alături de noi și bucură-te de soare și de vacanță, direct pe malul Lacului Ursu.

 

Din 25 iunie, se deschide ștrandul Lacul Ursu pentru sezonul de vară 2021. După mai bine de 500 de zile de pandemie și restricții, vino să te simți liber la Sovata. Nu rata ocazia! Vino și plutește pe lac chiar în ziua deschiderii!

Lacul URSU se deschide pentru sezonul de vară 2021

Vineri, 25 iunie, de la ora 10, începe o nouă cură de sănătate la Sovata, odată cu deschiderea Lacului Ursu pentru noul sezon de scaldat. Apa are o temperatură perfectă: 28˚C la suprafață și 39˚C la o adâncime de 1,5 metri.

Anul acesta, Lacul Ursu, cel mai mare lac sărat helioterm din Europa, a împlinit 146 de existență și de măreție. Cu o suprafață de 40.000 de metri pătrați, o adâncimea de 18 metri și o salinitate medie de 300 de grame/litru, Lacul Ursu este o adevărată sursă de sănătate. De altfel, lacul este supranumit și „Marea Moartă a Transilvaniei”, salinitatea de aici fiind întâlnită la Marea Moartă din Israel spre suprafață. Privit de la înălțime, Lacul Ursu are forma unei blăni de urs desfășurate, de unde îi vine și numele.

Baie și sănătate la Lacul Ursu

Fenomenul de heliotermie caracteristic Lacului Usu a apărut grație scurgerii continue în lac a unui pârâu și a precipitațiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, și astfel, asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime. Efectele terapeutice ale apei și namolului din lac sunt binecunoscute, acestea fiind esența tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

Concentrația salină este maximă la baza lacului, precum și la adâncimea de 1,5-2 m. La nivelul acestui strat, mezoterm, se înregistrează cele mai mari temperaturi, ajungând vara la 45 grade Celsius și chiar peste. Tot la această adâncime există concentrația maximă de hormoni estrogen și progesteron asemănători cu hormonii umani feminini, eliberați în apa lacului de crustaceul de apă sărată Artemia salina” susține dr. Suzana Pretorian, balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels.

O vară la Lacul Ursu

În vara lui 2021, prețul biletelor de intare la ștrandul Lacul Ursu administrat de către hotelurile Ensana Hotels din Sovata este de 30 lei pentru adulți și de 25 lei pentru copii si pensionari. Clienții pot achiziționa bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile. Între orele 13 și 15, lacul intră la siestă și este trimis la ”odihnă”. Mai exact, îi permitem apei dulci să își formeze stratul protector peste apa sărată și, astfel să o încălzească din nou. În acest răstimp, vizitatorii pot rămâne în incinta ștrandului, dar intarea în apă nu este permisă. În funcție de condițiile meteorologice,  Lacul Ursu îsi așteaptă vizitatorii până la mijlocul lunii septembrie.

Hai la Sovata și mizează pe puterea binefăcătoare a naturii. Hai la Ensana Hotels, ca să te încarci cu energie și imunitate. Vă așteptăm cu mic cu mare la o baie de sănătate în cel mare mare lac helioterm din Europa. Trăiește o vară marca Ensana Hotels. Alege Hotelurile Sovata, Bradet sau Ursina și rămâi sănătos. Află mai multe pe ensanahotels.com/ro.

Lasă un răspuns

Pin It