HealthMAG

Summer recharge cu ape minerale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Summer recharge cu ape minerale. Suntem în plină vară și asta nu poate decât să ne bucure! Însă, vara înseamnă înainte de toate căldură intensă, iar găsirea unor modalități de răcorire rapidă devine o prioritate. Pentru că, nu-i așa, căldura verii poate fi copleșitoare, dar cu câteva sfaturi simple, putem menține un sentiment de prospețime și bunăstare. Așadar…

Cum să te răcorești rapid vara?

Apa este esențială pentru bunăstarea corpului nostru, mai ales în lunile de vară. De aceea, asigură-te că bei suficient pentru a menține o hidratare adecvată și pentru a ajuta corpul să se răcorească. Dar, ține cont: corpul are nevoie atât de hidratare din interior, cât și din exterior.

Summer recharge cu ape minerale

În acest sens, băile minerale sunt o modalitate excelentă de revigorare și relaxare. Aplicată extern, apa minerală are un efect asupra pielii – atât datorită impactului său direct, cât și prin acumularea de elemente chimice ca depozit în țesuturile subiacente.

Prin urmare, vara și oricând suntem obosiți, căutăm noi surse de revigorare. Și înainte de toate, apelăm la un duș. E mereu la îndemână și ne ușurează corpul atât de mult! Însă e suficient doar un duș obișnuit? Ce ai zice de un duș subacval? Vei primi energie și revitalizare deopotrivă, astfel că nu ai cum să refuzi o asemenea propunere.

O experiență revigorantă, mai ales vara! Unde?

La Băile Herculane, una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din România și Europa, renumită pentru proprietățile terapeutice ale apelor minerale și băilor termale.

În baza de tratament Herculum Spa, poți opta pentru această formă de hidroterapie inedită: dușul subacval. O terapie de masaj de drenare subacvatică care utilizează jeturi de apă sub presiune pentru a trata problemele circulatorii sau pentru a ameliora durerile provocate de articulațiile dureroase. Mai exact, un tratament care are la bază apa. Pentru că, nu-i așa, apa este folosită sub toate formele ei ca să fim în formă: jeturi, vapori, băi, gheață, comprese, dușuri Vichy, dușuri subacvale, dușuri Kneipp sau emoționale.

Acest masaj puternic cu jet de apă acționează ca un tonic și îmbunătățește circulația, având efecte de drenaj și beneficii anti-edeme și de tonifiere musculară. Este o modalitate plăcută de a întineri pielea și de a vă recupera în urma traumelor, fiind eficient și pentru controlul celulitei. Pentru a obține rezultate optime, ședințele de duș subacval sunt recomandate de 3-4 ori pe săptămână, timp de mai multe săptămâni la rând.”, explică dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

În ce constă această procedură? Alternanța de apă caldă și rece

Dușul subacval este o forma de hidromasaj care se face într-o cadă cu apă fierbinte. Cu ajutorul unui furtun subacvatic se pompează un puternic jet de apă care e direcționat de terapeut asupra principalelor grupuri musculare, de la o distanță de 10-15 cm și dintr-un anumit unghi, timp de 5-15 minute. Mușchii, țesuturile conjunctive, dar și ligamentele se vor relaxa. Acțiunea începe dinspre picioare. Secretul dușului subacval stă în presiunea pe care o are jetul de apă. Aceasta poate varia de la 1 la 6, în funcție de rezistența zonei tratate. Apa proiectată de duș va forma un unghi de 35°C față de piele.

Efectul? Apa caldă dilată vasele de sânge și activează aportul de sânge dinspre organe, spre mușchi și piele. Ulterior, apa rece accelerează aportul sângelui spre organe. Atuul? Jeturile alternative de apă reduc tensiunea și durerea musculară, pentru ca tu să te simți în formă. Să ai parte de un sistem imunitar mai treaz.

Principala calitate a apei este să întărească organismul și să îl curețe de toxine și impurități. De asemenea, dușul subacval ameliorează digestia, stimulează circulația sângelui și reduce durerea.

La Băile Herculane beneficiezi de tratamente naturale eficiente

Explicația? Băile termale din Herculane conțin o mare varietate de minerale, iar din punct de vedere al compoziției chimice, apele sunt clorurosodice, calcice, saline, sulfuroase, cu un grad scăzut de radioactivitate. Apele minerale din stațiune, împreună cu aerul ionizat, contribuie la efectul terapeutic al acestei stațiuni. Mineralele conținute în apa băilor termale din Herculane, împreună cu conținutul ridicat de silica, pot să netezească pielea și să o hidrateze. În mod deosebit, sulful poate să diminueze probleme precum psoriazis, eczeme și iritații. Prin deschiderea porilor pielii, datorită căldurii apei, corpul nostru absoarbe aceste minerale și beneficiază de toate efectele pozitive ale acestora. Pentru o experiență completă, poți încerca o cură cu ape termale la Herculane, care au proprietăți antiinflamatoare și antioxidante.

Atunci când ești destins și revigorat, este un sentiment minunat! Organismul își poate relua funcțiile normale, în mod special pe acelea pe care le-a ignorat din cauza încărcăturii mentale prea mari, iar simpla relaxare poate avea un impact indirect asupra sănătății.

 

Te-ai gândit? Vara aceasta… unde mergi în vacanță? Te așteptăm la Băile Herculane!

https://www.afroditaresort.ro/

https://www.dianaresort.ro/

 

 

Lasă un răspuns

Pin It