HealthMAG

La Herculane, poți face terapii balneare fără grijă

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Herculane, totul începe de la apă și, mai ales, de la apa termală și de la cea sulfuroasă. Aici, apa vindecă și este extrem de prețioasă. La Herculane, poți face terapii balneare fără grijă.

Apa care vindecă

La Băile Herculane, factorii naturali terapeutici pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Băile termale și cele sulfuroase îți vor completa starea de bine. Acestea diminuează depresia și pesimismul și îți oferă o stare de liniște și confort. Corpul se va simți mai ușor și mai relaxat, orice urmă de tensiune este  îndepărtată.

 Apa devine prețioasă

La Herculane, au existat și vești proaste. De ceva timp, unele hoteluri au rămas fără apă termală. Rezultatul? Un nou val de imagine negativă asupra unei stațiuni deja încercate de perioade tulburi în trecut. Dar, realitatea nu este aceeași pentru toți. Bacolux Hotels România are apă pentru terapiile balneare vindecătoare, deoarece compabia ddeține una dintre cele 4 licențe valabile și funcționale de exploatare a apelor termale emise de către ANRM.

Bacolux Hotels România dețin două hoteluri la Băile Herculane, Bacolux Afrodita Resort & Spa și Bacolux Diana Resort, locații ce sunt alimentate din izvorul propriu, aflat sub propria licență de exploatare.

Bacolux Hotels are propriul izvor termal

Izvorul asigură în prezent alimentarea cu apă termală a celor doua hotelui Bacolux și a fost descoperit în 2018 în urma unui foraj de peste 300.000 de euro. Sursă de apă este foarte bogat mineralizată, ajunge la suprafață în mod natural arteziană, temperatura acesteia la ieșirea din pământ fiind de 36 – 37 grade.

Aceasta reprezintă o nouă resursă pentru tratament ale afecțiunilor reumatismale, ginecologice, posttraumatice ale aparatului locomotor, neurologice, dermatologice și afecțiuni respiratorii și ORL, așa cum rezultă din analizele fizico – chimice și microbiologice.

900 de locuri de cazare la Herculane

Cele două locații ale Bacolux Hotels de la Herculane însumează aproximativ 900 locuri de cazare, respectiv 28% din totalul locurilor de cazare hoteliere din Băile Herculane, locuri pentru care se pot asigura în continuare terapii balneare pentru turiști.

La Herculane, poți face terapii balneare fără grijă

“Situația este una cu adevărat regretabilă, în condițiile în care suntem cu toții o comunitate, parte din aceeași industrie și înțelegem că dezvoltarea turismului nu se poate face fără dezvoltarea locului unde unitățile sunt situate. De la preluarea locațiilor din Herculane, compania noastră a fost constant preocupată de dezvoltarea stațiunii din toate punctele de vedere, făcând atât demersuri de imagine, cât și acțiuni de promovare, entertainment, ecologizare, programe sociale etc. Această sistare ne afectează pe toți, fie că dispunem de apă termală sau nu, pentru că este o problemă de imagine la nivel de oraș.”

Laura Pătru, PR & Communication Manager Bacolux Hotels România

Izvorul de apă termală deținut de Bacolux Hotels a fost inaugurat în 2018 și deservește în prezent Herculum Spa și Diviana Spa, centrele Spa ale celor două locații, exploatând doar o parte din debitul izvorului și beneficiind de toate avizele și licența necesară exploatării. De asemenea, alte 3 licențe sunt încă în funcțiune în stațiune cu debite ce pot asigura alimentare și pentru alte unități de cazare.

În ultimii ani, Herculane a înregistrat o cifră de turiști de aproape patru ori mai mare decât în perioada sa de declin, cu investiții considerabile în segmentele de spa și facilități de cazare iar media de vârstă a turiștilor din stațiune a scăzut datorită facilităților spa și facilităților pentru copii.

 

Lasă un răspuns

Pin It