HealthMAG

Boostul subacval, secretul unui organism în formă

Pinterest LinkedIn Tumblr

În sfârșit, ne bucurăm de vreme însorită și caldă! Însă, după zilele lungi de iarnă, corpul nostru resimte puternic oboseala. De aceea, căutăm noi surse de revigorare, iar după o zi grea, ce este mai bun decât un duș plăcut și relaxant? Pentru că un duș e mereu la încemână! Mai mult decât atât, ce ai zice de un duș subacval? Senzația de energizare rezultată este cu adevărat regenerantă. Pe scurt, un efect instant de energie și revitalizare deopotrivă.

 

Unde poți beneficia de acest tratament? La Afrodita Resort&Spa din Băile Herculane, poți opta pentru o formă de hidroterapie inedită: dușul subacval.

Boostul subacval, secretul unui organism în formă

Un tratament care are la bază apa. Pentru că, nu-i așa, apa este folosită sub toate formele ei pentru a ne ajuta să fim în formă: jeturi, vapori, băi, gheață, comprese, dușuri Vichy, dușuri subacvale, dușuri Kneipp sau emoționale.

Alternanța de apă caldă și apă rece. Concret, cum funcționează dușul subacval?

Dușul subacval este o formă de hidromasaj care se derulează după o anumită schemă. Această formă de duș se face într-o cadă cu apă fierbinte. Cu ajutorul unui furtun subacvatic se pompează un jet puternic de apă caldă, care e direcționat de terapeut asupra principalelor grupe musculare, de la o distanță de 10-15 cm și dintr-un anumit unghi (35°C față de piele), timp de 5-15 minute. Mai exact, acțiunea începe dinspre picioare. Secretul dușului subacval stă în presiunea pe care o are jetul de apă. Aceasta poate varia de la 1 la 6, în funcție de rezistența zonei tratate.

Ce rol are dușul subacval și când este recomandat?

Dușul subacval are rol de refacere și efectul de a relaxa musculatura. Totodată, acesta stimulează circulația sângelui și întărește organismul. Astfel că mușchii, țesuturile conjunctive, dar și ligamentele se vor relaxa. Apa caldă dilată vasele de sânge și activează aportul de sânge dinspre organe spre mușchi și piele, ajutând circulația sângelui. Ulterior, apa rece accelerează aportul sângelui spre organe, stimulând eliberarea toxinelor din sistemul limfatic și tonifică țesuturile.”, explică dr. Otlia Oprișan, balneolog în cadrul Afrodita Resort&Spa din Băile Herculane.

Boostul subacval – energie pentru corp si suflet

Atuul dușului subacval? Jeturile alternative de apă reduc tensiunea și durerea musculară, pentru ca tu să te simți în formă. Să ai parte de un sistem imunitar mai treaz. Căldura și frigul creează un fel de masaj intern care stimulează vasele și, în acest fel, este capabil să ofere o adevărată senzație de bunăstare larg răspândită. De aștfel, principala calitate a apei este să întărească organismul și să îl curețe de impurități și toxine. Apoi, dușul subacval ameliorează digestia, stimulează circulația sângelui și reduce durerea.

Această tehnică de hidroterapie care permite realizarea unei tonifieri profunde este recomandată pentru stări postoperatorii, afecțiuni neurologice, afecțiuni ale mușchilor și ale articulațiilor, îmbunătățirea circulației sangvine.

Ți-am trezit interesul? Te așteptăm la Băile Herculane! Descoperă ce alte terapii sunt incluse în pachetul Sanitatem și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale.

 

https://www.bacoluxhotels.ro/

Lasă un răspuns

Pin It