FemiMAG

Cum să scapi de petele de pe unghii?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu există sentiment mai plăcut decât cel pe care îl ai atunci când manichiura ta este fresh și impecabilă. Cu toate acestea, a avea unghii frumoase și sănătoase nu este doar o chestiune de estetică. Adesea, de fapt, ele reprezintă oglinda sănătății noastre. Cum să scapi de petele de pe unghii?

 

Unele probleme ale unghiilor, precum schimbările de culoare sau de textură, apariția unor pete albe sau galbene, toate pot fi semnalul a ceva în neregulă cu corpul nostru, atât local, dar și în general: infecții, deficiențe nutriționale până la patologii importante.

De ce am unghiile galbene?

Primul pas pentru curățarea unghiilor este să înțelegi de ce unghiile s-au îngălbenit. Dacă te confrunți destul de des cu această problemă, atunci ai nevoie de un diagnostic și de un tratament direct de la specialist.

Unghiile galbene sunt rezultatul unei modificări cromatice a unghiilor, al cărui termen tehnic este Xantonichia. Această alterare a culorii unghiei este o imperfecțiune deloc neînsemnată, deloc de subestimat, foarte comună atât la bărbați cât și la femei. Nu este doar o problemă legată de aspectul exterior al unei persoane, ci poate fi cauzată de numeroși factori, diferiți între ei, și poate reprezenta chiar un semnal de alarmă. De aceea, este esențial să identificăm care este cauza îngălbenirii unghiilor, pentru a grăbi procesul de vindecare și a recăpăta o culoare naturală.”, explică Ema Elekes, expert OPI.

Poate nu te-ai gândit, dar, de multe ori se întâmplă ca această problemă să fie cauzată chiar de oja pe care o folosești, dar există și situații în care anumite probleme de sănătate, precum cele legate de ficat sau de plămâni, să transmită un semnal de alarmă.

Cum scap de petele de pe unghii?

Vestea bună e că poți scăpa de petele galbene de pe unghii! Pentru a rezolva problema unghiilor îngălbenite, multe persoane apelează la soluții de aplicat acasă, dar și la „remediile bunicii”, cele tradiționale, încercând să rezolve problema într-un mod simplu și folosind puține ingrediente. Zeama de lămâie, de exemplu, pare a fi una dintre cele mai eficiente metode. Trebuie doar să-ți scufunzi mâinile într-un vas cu apă și zeamă de lămâie și să le lași câteva minute până se înmoaie unghiile.

O altă metodă de a scăpa de petele galbene este cu ajutorul pastei de dinți, însă dacă acestea nu dispar și sunt mai severe, atunci folosește un diluant cu peroxid de hidrogen. Adaugă trei sau patru lingurițe de peroxid de hidrogen într-un bol cu apă și lasă unghiile la înmuiat timp de două minute. Apoi, cu ajutorul unei periuțe de dinți freacă delicat suprafața unghiilor. Clătește și aplică o loțiune pentru mâini. Pentru rezultate mai bune repetă procesul de două-trei ori pe săptămână.

De asemenea, poți folosi peroxid de hidrogen combinat cu bicarbonat de sodiu: amestecul obținut din cele două ingrediente se aplică pe unghii și se lasă să acționeze câteva minute. După îndepărtarea acestuia, este întotdeauna bine să aplici o cremă hidratantă pentru mâini.

Cum previn pătarea unghiilor?

Atunci când îți faci manichiura, recomandarea este ca întotdeauna să aplici o bază, astfel încât să minimizezi șansele de a-ți păta unghiile, pentru că se formează o barieră între unghie și ojă. OPI Natural Nail Strengthener poate fi folosit sub orice nuanță de lac de unghii. Acest produs acționează ca o barieră de protecție între unghie și culoare pentru a preveni decolorarea unghiilor naturale. De asemenea, foarte important este conținutul lacului de unghii folosit. Culorile, brand-urile și formulele care pătează sunt de cele mai multe ori închise, precum mov, albastru, roșu aprins și negru.”, punctează expertul OPI.

 

 

Lasă un răspuns

Pin It