FemiMAG

Cum alegi ojele nude în funcție de culoarea și subtonul pielii?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ani la rând s-a discutat despre modul în care ar trebui să alegem nuanțele nude în funcție de tonul pielii, iar părerile sunt împărțite. Unii spun că e nevoie de o nuanță mai închisă față de culoarea pielii, alții susțin că aceasta ar trebui să se potrivească nuanței vârfurilor degetelor. Concluzia? Ei bine, nu credem că există reguli atunci când vine vorba de purtarea acestor nuanțe, în schimb, venim în ajutorul tău cu un ghid care să te ajute să-ți alegi nuanțele de ojă nude în funcție de culoarea pielii.

 

Înainte însă, trebuie să știi că pielea noastră poate avea subtonuri calde, reci sau neutre. Astfel, este foarte important să știi ce subton al pielii ai. Pentru asta trebuie doar să te uiți la culoarea venelor. Dacă sunt verzi spre măsliniu, ai un subton cald și, de cele mai multe ori, pielea ta se accesorizează excelent cu bijuteriile (nuanțele) aurii.

Cum alegi ojele nude în funcție de culoarea și subtonul pielii?

Dacă, în schimb, au o nuanță de albastru-verzui, înseamnă că ai un subton neutru care se potrivește perfect cu auriul roz, iar dacă sunt albastru spre mov, atunci ai un subton rece și se potrivește excelent cu accesoriile argintii.

Așadar, iată ce nuanțe să alegi în funcție de subtonul pielii tale:

Ojele nude de la OPI pentru un ton deschis al pielii

Dacă ai pielea deschisă la culoare sau un subton albastru sau mov, atunci e cazul să optezi pentru nuanțe de roz delicat precum Mod About You sau Put it in Neutral. De asemenea, nuanțele piersicii precum Mimosas for Mr. & Mrs. sau You’ve Got That Glas-glow se vor potrivi perfect accesoriilor rose-gold. Subtonurile măslinii ar trebui să opteze pentru nuanțe calde precum Tiramisu for Two.”, recomandă Diana Marandiuc, Education Manager OPi.

Nuanțe nude pentru un ton deschis al pielii spre mediu

Așa cum am menționat mai sus, pielea cu un ton deschis spre mediu, cu subtonuri reci, se potrivește perfect cu bijuteriile argintii și oja în nuanță Taupe-less Beach, un gri delicat cu tonuri subtile de lavandă. Subtonurile albastru-verzui se potrivesc cu Don’t Bossa Nova Me Around, iar cele calde cu Somewhere over the Rainbow Mountains, în timp ce Coconuts Over OPI se potrivește subtonurilor măslinii.

Nuanțe nude pentru tonuri medii ale pielii

Put it in Neutral și Passion sunt excelente pentru subtonurile reci. Pentru subtonurile albastru-verzui optează pentru Krona-logical Order și Somewhere over the Rainbow Mountains.”, adaugă specialistul OPI.

Nuanțe nude pentru tonuri medii-închise ale pielii

Tonurile de roz precum It’s a Girl! sau Coconuts Over OPI se potrivesc excelent tonurilor medii-închise cu subtonuri albastre sau mov. Pe de altă parte, subtonurile neutre se potrivesc cu nuanțe de bej precum Icelanded a Bottle of OPI, în timp ce Samoan Sand este alegerea excelentă pentru subtonurile măslinii.”, completează Diana Marandiuc.

Nuanțe nude pentru tonuri închise

Ultima provocare vizează „tonurile închise cu subtonuri albastre sau mov care se potrivesc perfect cu nuanțele de roz precum Tickle My Francey or Passion. În schimb, dacă ai subtonuri albastru-verzui optează pentru o nuanță aprinsă de nude precum Tagus in that Selfie. În cazul în care ai subtonuri măslinii, ideal este să optezi pentru My Italian is a Little Rusty.”, ne sfătuiește specialistul.

 

Lasă un răspuns

Pin It