FemiMAG

3 ingrediente care te scapă de petele pigmentare: Acidul glicolic, Vitamina C, Niacinamida

Pinterest LinkedIn Tumblr

A trecut vara, dar au rămas amintirile. Ne-am bucurat din plin de soare, de mare și munte, însă acum a sosit timpul să aruncăm un ochi asupra propriului corp. Și ce observăm? Bronzul câștigat peste vară pălește ușor și în urma lui rămân uneori pete. Partea bună? Nu e un motiv de îngrijorare, sunt ingrediente care, introduse în rutina zilnică, pot șterge cu ușurință aceste semne lăsate de soare. Iată 3 ingrediente care te scapă de petele pigmentare: Acidul glicolic, Vitamina C, Niacinamida.

Și așa cum spune o vorbă din popor: în tot răul e și un bine! Odată cu scăderea intensității razelor UV, tenul poate profita de un tratament de depigmentare în deplină siguranță. Dar de ce ajungem să avem pete? Ei bine, hiperpigmentarea este cauzată, de regulă, de expunerea la soare excesivă și fără o protecție adecvată, însă modificările hormonale, inflamațiile pielii, anumite substanțe folosite (în creme sau ceaiuri), contraceptivele, boala Addison și anumite medicamente, care cresc sensibilitatea la soare, pot fi alte cauze pentru aceste pete des întâlnite. Nivelului crescut de hormoni determină o sinteză mai mare de melanină, la fel cum și expunerea la soare are același efect.

De aceea, toamna, când lumina scade în intensitate și odată cu ea și acțiunea razelor UV, este cel mai bun moment pentru a corecta aceste pete și a reda tenului aspectul uniform.

Cum putem scăpa de pete?

Există mai multe soluții, unele chiar la îndemâna noastră, ingrediente naturale, dar și produse, cu formule ce îmbină mai multe ingrediente esențiale cu rol depigmentar. Însă, ceea ce funcționează asupra pigmentării pielii și reprezintă principalul mijloc de acțiune este o exfoliere blândă. Și ia aminte! Chiar dacă soarele este mai blând în această perioadă, tratamentul de depigmentare trebuie însoțit și de un produs de fotoprotecție pentru zi.

Și da, atunci când apelăm la exfoliere, putem folosi și produse care conțin ingrediente exfoliante și care stimulează reînnoirea pielii, atent concepute de experți pentru a trata pielea cu cea mai mare grijă. Mai mult decât atât: Incluzându-le în rutina zilnică putem să reducem și chiar să ștergem inesteticele pete.

Iată cele mai eficiente 3 ingrediente care te scapă de petele pigmentare:

Acidul glicolic este un exfoliant ce trebuie inclus în rutina zilnică. Pe lângă faptul că stimulează reînnoirea pielii prin acțiunea sa de exfoliere, în plus, ajută ca celelalte ingrediente să pătrundă mai bine în piele. De asemenea, ajută la uniformizarea tonului pielii și stimulează producerea de noi celule (procesul de reînnoire a celulelor), care este un aspect cheie în orice tratament împotriva petelor.

Vitamina C, atât de faimoasă pentru capacitatea de a stimula sinteza colagenului, ea redă luminozitatea pielii, fiind un antioxidant puternic, care combate stresul oxidativ. În plus, are rolul de a inhiba acțiunea tirosinasei, enzima care stimulează producerea de melanină care ne pigmentează pielea și astfel, contribuie la prevenirea apariției petelor cauzate de soare sau alți factori nocivi pentru piele.

Niacinamida este un alt ingredient cu multe proprietăți remarcabile ce merită toată atenția! Printre acestea, trebuie amintită proprietatea de combatere a petelor hiperpigmentare, prin inhibarea transferului melanozomilor către straturile superficiale ale pielii. De fapt, niacinamida nu este un depigmentant activ în sine, ci inhibă procesul de trecere a pigmentului la suprafață, în keratinocite. Altfel spus, dacă pigmentul nu mai ajunge în straturile superioare ale pielii, efectul observat este de diminuare a petelor. De asemenea, acest ingredient contribuie la întărirea barierei pielii, menținând hidratarea și stimulând sinteza de colagen.

Folosește cu încredere produse de depigmentare pentru un ritual de îngrijire ca la carte!

Produsele de depigmentare de la ISDIN ne fac viața ușoară și aduc confort ritualului de îngrijire.

Dimineața, folosește serumul Pigment Expert de la ISDIN – conține o combinație de activi care include niacinamida, cu rol în atenuarea petelor, Acid glicolic cu proprietăți exfoliante și Glicirhizat dipotasic, care menține nivelul de acid hialuronic din piele și asigurând flexibilitate. Se aplică pe pielea curată de pe față, gât, decolteu și mâini.

De asemenea, tot dimineața ai nevoie de un produs de protecție solară facială cu o formulă creată special pentru prevenirea petelor hiperpigmentare, cum este Fotoultra 100 Spot Prevent. Un fluid care previne hiperpigmentarea indusă de razele UV, având SPF50+ și spectru larg de acoperire UVB, UVA, lumina vizibilă, IR-A. Este indicat pentru persoanele care doresc să prevină apariția petelor pigmentare care apar de obicei pe frunte, obraji, buza superioară. Poate fi folosit și de către femeile însărcinate și este foarte potrivit atunci când urmăm tratamente depigmentare sau proceduri estetice care sensibilizează pielea.

Ritual pentru dimineața și seara 

Seara, folosește serumul exfoliant ISDIN Night Peel, ce asigură rutina completă de depigmentare. Night Peel este un peeling exfoliant de noapte, o combinație de acizi alfa-hidroxi (glicolic, tartaric și malic) care stimulează exfolierea celulelor superficiale ale pielii pentru a ajuta la estomparea imperfecțiunilor de suprafață, a liniilor fine și a ridurilor. Acest serum exfoliant pregătește pielea pentru acțiunea compușilor de depigmentare din Pigment Expert.

Rezultatele? Ei bine, trebuie să ai puțină răbdare, deoarece acestea nu se vor vedea imediat pentru că pielea trece printr-un ciclu natural de reînnoire care durează aproximativ 28 de zile, iar cu vârsta acest proces poate încetini. Și încă un sfat, protejează-ți pielea de soare în fiecare zi!

Alege produsele ISDIN, brandul #1 în pe piața de dermato-cosmetice din Spania.

Produsele de îngrijire ISDIN pot fi achiziționate online și din farmacii.

 

Preț recomandat – Ser corector pentru depigmentare + Peeling exfoliant de noapte, 10 + 10 fiole – începând de la 180 de lei

Despre ISDIN. Este un brand spaniol cu experiență în fotoprotecție și dezvoltarea de produse cu rol activ în combaterea fotoîmbătrânirii și efectelor nocive ale soarelui asupra pielii. De peste 45 de ani, experții ISDIN dezvoltă produse dermato-cosmetice în colaborare cu specialiștii, produse care combină maximul de eficacitate și siguranță cu texturi inovatoare care oferă și o experiență plăcută în utilizare. Produsele sunt dezvoltate cu ingrediente active inovatoare, pentru a dezvălui o frumusețe naturală.

Lasă un răspuns

Pin It