EscapadeMAG

În 2023, grupul Ensana Hotels țintește afaceri de peste 75 de milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Când spui Ensana Hotels spui Sovata, Lacul Ursu și turism balnear de calitate. Anul 2022 a însemnat pentru grupul hotelier Ensana cel mai bun an din istoria companiei hoteliere. 2022 s-a tradus prin afaceri de 65 de milioane de lei, cu 45% mai mari decât în 2019, considerat drept cel mai bun an de dinainte de pandemie.

 

”Putem spune deschis că, anul 2022 a fost un an bun pentru hotelurile noastre din Sovata, și că am ajuns să ne putem bucura de roadele investițiilor derulate în renovarea hotelurilor Ursina și Sovata”, spune Andrei Rusu, Director General Balneoclimaterica Grup.

Ensana Hotels Sovata se poate lăuda cu multe noutăți pozitive: are în portofoliu un hotel complet renovat (Ursina) și un hotel renovat în proporție de 75% (Sovata), ceea ce i-a condus la venituri ce au depășit încasările pre-pandemice din 2019.

În 2023, grupul Ensana Hotels țintește afaceri de peste 75 de milioane de lei

Decizia proprietarilor Ensana de a renova două dintre cele trei hoteluri ale grupului în plină pandemie s-a dovedit o hotărâre extrem de înțeleaptă, deoarece afacerile grupului se află acum pe o pantă ascendentă. Următorul pas? Demararea de noi proiecte de investiții care presupun construirea unui complex de camere premium.

Peste 59.700 de turiști au trecut pragul hotelurilor din Sovata în anul 2022, adică cu 40 % mai mulți decât în 2021. O mare realizare, de care managementul grupului hotelier este extrem de mândră. ”Am putut să acomodăm în hotelurile noastre un număr  mult mai mare de turiști, obiectiv atins și grație disponibilății mai mari de camere aflate în circuitul turistic – acestea au revenit în circuitul hotelier după finalizarea investitiilor de renovare. E important pentru noi că am marcat această nouă perfomanță – un număr mai mare de oaspeți –  în condițiile în care avem un război la graniță, o inflație în creștere și o explozie a prețurilor la utilități. Iată, cresterea numarului de turiști este cel mai bun indicator care certifică revenirea apetitului de a călători de după pandemie”, consideră Directorul Ensana Hotels.

Un an de excepție

În 2022, un turist a plătit pentru o noapte de cazare la hotelurile Ensana din Sovata un preț de 375 de lei, ceea ce a generat vânzarea de peste 186.261 de zile de cazare. Aceștia au vizitat hotelurile atât în scopuri de relaxare, cât și din cauze medicale. ”Noi am mizat pe tendința post pandemică care a dus la căutarea de pachete medicale, de recuperare și de imunitate”, punctează Andrei Rusu. ”De aici și capacitatea de a vinde pachete balneare complete”.

În 2023, grupul Ensana va termina renovarea hotelului Sovata – ultimele două etaje, recepția și holul hotelului, pentru ca în următorii doi ani să treacă la investiții pe partea de wellness si tratament. ”Vom mări capacitatea bazei medicale, vom moderniza și lărgi spa-ul, pentru ca ulterior să lucrăm în forță la mărirea capacității de cazare”, completează Andrei Rusu.

 

Complexul turistic Sovata Ensana Health Spa Hotels este format din Brădet Ensana Health Spa Hotel****, Sovata Ensana Health Spa Hotel **** şi Ursina Ensana Health Spa Hotel***. Cele 3 hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispoziția turiștilor un total de aproape 405 camere. (900 de locuri de cazare).

Cele 3 hoteluri ale Grupului Ensana se află la mai puțin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Salinitate sa ridicată i-a adus supranumele de Marea Moartă a Transilvaniei.

Sovata Ensana Health Spa Hotels face parte cu mândrie din portofoliul grupului Ensana. Pentru mai multe informații despre  Ensana Health Spa Hotels, dați un click pe  www.ensanahotels.com  sau

 

 

 

Lasă un răspuns

Pin It