EscapadeMAG

Descoperă 3 lucruri interesante despre Castelul Kálnoky din județul Covasna!

Pinterest LinkedIn Tumblr

A fost odată ca niciodată, și dacă nu ar fi existat, astăzi nu te-am fi putut invita… într-o vizită la castel. Pentru că ne propunem să te purtăm pe urmele vieții de altădată și să ducem istoria mai departe: Istoria nu este un exponat într-un muzeu. Ea trebuie trăită, experimentată. Azi, te invităm să descoperi 3 detalii interesante despre Castelul Kálnoky din județul Covasna!

 

De aceea, de data aceasta te invităm într-o călătorie în care să descoperi castelele și conacele din județul Covasna, să petreci zile și nopți de poveste în atmosfera lor fascinantă, arhaic luxoasă, îmbinată cu experiențe moderne.

De ce să vizitezi castele?

Un lucru e cert: Castelele sunt pline de mister! Find construite cu secole în urmă, cu siguranță zidurile groase ale acestora au fost martorii oculari ai multor întâmplări. Cine știe câte taine, istorisiri și legende ascund acestea, iar asta nu face decât să le dea un farmec aparte. Fiecare vizitator ce trece pragul unui castel, își încheie călătoria pe acest tărâm cu propria poveste creată instant de-a lungul culoarelor și zidurilor acestui tărâm de poveste.

Descoperă 3 lucruri interesante despre Castelul Kálnoky din județul Covasna!

Ești curios să fii martor la o astfel de poveste? Te invităm să trăiești experiențe autentice în Castelul Kálnoky din județul Covasna, să iei parte la ceea ce înseamnă istorie. Odată ce ai trecut pragul și ai pășit în interiorul castelului și al timpului de odinioară, vei putea face o călătorie imaginară cât timp pașii te poartă prin Salonul de gală, „Salonul doamnei ”, sau „Casa stăpânului”. Te vei rupe pentru câteva minute sau ore de toată lumea ta exterioară și vei simți emoția poveștilor adunate între zidurile castelului.

Trebuie să mai afli un detaliu important: În interiorul castelului Castelului Kálnoky este amenajat Muzeul Vieții Transilvănene. După cum spune și numele, Muzeul Vieții Transilvănene, amenajat în fostul castel de vânătoare, își propune însă mai mult decât să reconstituie istoria unei familii: ea prezintă mărturiile materiale ale vieții aristocratice din Transivlania. Ce mai poți descoperi aici?

Iată 3 lucruri interesante pe care le vei descoperi dacă vei vizita castelul-muzeu:

  • Aici poți vedea un pian Streicher original, același model pe care îl folosea și Johannes Brahms (1833-1897), celebrul compozitor romantic german;
  • Fântâna castelului se află în interior, în pivniță. Este un lucru rar întâlnit, însă foarte bine gândit; scopul era evitarea unei posibile otrăviri;
  • Și poate cel mai interesant motiv pentru a vizita Castelul Kálnoky, adaptat zilelor noastre: poți organiza nunta visurilor tale pe moșia Kálnoky, unde vei avea la dispoziție următoarele „recuzite”: castelul Kálnoky, construit în stil renascentist (sală de recepție, pivniță cu arcade pentru masa festivă, cameră pentru mire și mireasa), grădină englezească cu arbori seculari, lac și filigorie, cort de eveniment. Foarte important! La fel ca în povești, nunta poate să țină trei zile: echipa castelului va avea grijă ca oaspeții să fie cazați, să fie serviți cu bucate alese, și să aibă parte de programe de timp liber.

Pentru că: istoria trebuie trăită continuu și transmisă din generație în generație. Doar așa va putea rămâne vie în mintea și sufletul nostru.

Dacă vrei să te desprinzi din cotidan și să ai parte de o experiență inedită, programează-ți o vizită la Castelul Kálnoky din județul Covasna!

Mai multe detalii găsești aici: https://visitcovasna.com/?locale=ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Pin It