EscapadeMAG

Covasna a fost desemnată cea mai bună destinație spa din România, la Gala Termalia Awards 2021

Pinterest LinkedIn Tumblr

Județul Covasna a câștigat premiul pentru „Cea mai bună destinație spa din România 2021/Best spa destination 2021” în cadrul galei de decernare a premiilor Termalia 2021, evenimentul de referință al industriei spa și de turism medical din România.

Distincția a fost obținută în urma rezultatului nominalizării făcute de către public și a procedurii de jurizare a echipelor de jurați și experți spa, luându-se în considerare criterii precum reputația, comunitatea, dar și feedback-ul publicului.

Premiul a fost înmânat echipei Visit Covasna, dar consider că acesta este o recunoaștere în primul rând a eforturilor depuse de operatorii privați din acest domeniu din județul nostru. O încununare care reafirmă că performanța, reputația, nivelul de excelență al serviciilor spa, experiența remarcabilă și sustenabilă trăită de către oaspeți sunt preocupări constante în aceste locații. În același timp trebuie să recunoaștem că acest premiu reprezintă un bun început al procesului de transformare al întregii industrii de profil din județ, un capital de încredere acordat în avans întregului județ, de către piața spa și specialiștii din acest domeniu. Cu toate că există deja modele remarcabile de bune practici în județul Covasna, procesul de transformare de la serviciile clasice de balneologie la servicii wellness și medical-spa, bazate pe așteptările și necesitățile omului modern, în care prevenția prevalează față de tratamentul bolilor și toate acestea oferite la standarde de calitate ireproșabile, va fi unul de lungă durată” – a subliniat Godra Árpád, directorul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna.

Covasna a fost desemnată cea mai bună destinație spa din România, la Gala Termalia Awards 2021

Locul de întâlnire dintre experți, furnizori de spa și facilitatori de turism medical, Termalia este un eveniment ce se bucură și de recunoaștere mondială, aflându-se sub înaltul patronaj al World Spa Organization. Înființată în 2017, Termalia este evenimentul luxury unde trofeul câștigat este simbolul suprem al performanței și al recunoașterii reputației în această industrie. Astfel, la ediția a 4-a Termalia Awards s-au reunit experți, leaderi de opinii-cheie, furnizori de produse, proprietari de spa-hoteluri, med-spa-uri, clinici, institute balneare și operatori de turism medical.

Cu un climat de depresiune intramontană, adăpostit de curenți și vânturi puternice, datorită culmii împădurite din împrejurimi, cu aer puternic ozonat bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi, Covasna este stațiunea balneoclimaterică (permanentă) a mofetelor și a apelor minerale. De altfel, orașul Covasna este numit și „stațiunea mofetelor și a celor 1000 de izvoare de apă minerală”.

Premiul obținut de Ținutul Covasnei la Gala Termalia Awards, „Cea mai bună destinație spa din România 2021/Best spa destination 2021”, reprezintă aprecierea oaspeților pentru factorii curativi naturali, atât pentru varietatea de surse de ape minerale și numeroasele mofete (emanații de CO2), cât și pentru cadrul natural pitoresc, ideal pentru un sejur de relaxare și refacere.

Și ca o reconfirmare a premiului obținut de către județul Covasna, la Gala Termalia Awards 2021 au fost acordate alte 3 premii:

  • Best Spa Experience / Cea mai bună experiență spa 2021 – Balvanyos Resort;
  • Best Signature Treatment / Cel mai bun tratament semnătură 2021 – Balvanyos Resort;
  • Best Spa Mansion 2021 / Cel mai bun conac spa 2021 – Castle Hotel Daniel.

 

Aceste premii binemeritate reprezintă o invitație directă la spa, la starea de bine!

Pentru alte detalii despre minunatul ținut al Covasnei, accesează site-ul https://visitcovasna.com/.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Pin It