BeautyMAG

Rutina unghiilor perfecte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Manichiura o bifăm o dată sau la două săptămâni, corect? Atunci, îngrijirea mâinilor și a unghiilor trebuie să fie zilnic pe lista noastră de preocupări. Iată ce ritual îți propunem. Promitem că nu e nici prea complicat și nici nu răpește mult timp.

 

Spălarea frecventă a mâinilor și dezinfectarea lor ne-au ferit de virusuri și bacterii, dar ne-au uscat extrem de tare mâinile și unghiile, deopotrivă.

Rutina unghiilor perfecte

Nu-i de mirare că unghiile se rup mai ușor, se exfoliază, iar cuticulele au devenit aspre. ”Însă cu o rutină potrivită putem să avem mâini catifelate și unghii sănătoase fără să renunțăm la igienă și măsurile de protecție”, ne asigură Diana Marandiuc, expert OPI România.

Stil de viață sănătos

Aspectul unghiilor dezvăluie foarte bine stilul de viață și dieta. ”Unghiile au nevoie de proteine pentru a crește puternice, dar și de vitamine și minerale, motiv pentru care dieta joacă un rol important. Degeaba folosim cele mai bune produse de îngrijire dacă nu le asigurăm o bază temeinică din interior. Când unghiile naturale au o culoare roz, înseamnă că avem o bună nutriție care ajunge până-n vârful degetelor”, ne asigură expertul OPI România.

Îngrijire și relaxare

Să avem grijă de mâinile noastre înseamnă și relaxare. Masajul mâinilor elimină stresul, determină eliberarea de endorfine, ceea ce aduce o stare de bine. ”Crema de mâini trebuie să fie nelipsită din rutina zilnică de îngrijire. Ideal este să avem cel puțin două creme, una pe care să o purtăm în geantă, iar alta acasă. Oriunde am fi, mâinile noastre să-și poată primi doza de răsfăț la primul semn de disconfort, dar și după fiecare spălare a mâinilor, ca mod de prevenție”, punctează Diana Marandiuc de la OPI România.

Doza de hidratare dimineața

Indiferent dacă folosim crema de mâini, un plus de hidratare nu strică niciodată. Atunci când aplicăm serul hidratant, fiolele cu acid hialuronic și crema de zi pe față, e bine să păstrăm puțin și pentru mâini. Acest obicei ar putea să ne întinerească mâinile cu 10 ani în numai o lună!

Cuticule mereu fine

„Pentru a scăpa de calvarul cuticulelor uscate și rupte putem adopta un nou obicei: aplicarea uleiului pentru cuticule de la OPI de 2-3 ori pe zi. Îl putem aplica fie că purtăm un lac pe unghii, fie că nu. Cuticulele bine hidratate vor rămâne invizibile și aspectul unghiilor va fi impecabil. Trebuie doar să aplicăm o picătură de ulei pe fiecare unghie și apoi să masăm până este perfect absorbit.”, ne recomandă Diana Marandiuc, expert OPI. Dacă nu avem un ulei special, putem folosi uleiul de cocos sau pe cel de migdale.

Masca de hidratare

Așa cum pentru față includem în ritualul săptămânal o mască hrănitoare, la fel trebuie să procedem și pentru mâini. Există măști în comerț pe care le putem folosi, dar și o baie de ulei de măsline poate fi la fel de eficientă pentru hidratarea intensă a pielii.

Culori salvatoare

Rozul deschis sau lacul incolor sunt cele mai bune alegeri atunci când avem multă treabă, dar puțin timp. Se aplică ușor, se usucă repede, sunt mai rezistente, când unghiile cresc nu este atât de vizibil, iar dacă manichiura se ciobește, abia dacă se observă. În plus, aduc unghiilor o notă delicată, elegantă și rafinată. Cu cât culoarea lacului este mai închisă, cu atât se vor vedea mai repede imperfecțiunile, motiv pentru care întreținerea unei astfel de nuanțe cere timp.

Tratament rapid

Atunci când avem mâinile foarte uscate, dar și cuticulele și unghiile, putem recurge la următorul tratament imbatabil: mănușile OPI PRO SPA care ne vor oferi mâini suprinzător de moi și catifelate.

 

 

Lasă un răspuns

Pin It