HealthMAG

Știai că înaintea montării aparatului dentar ai nevoie de un mini implant ortodontic?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aparatul dentar reprezintă o metodă de îndreptare a dinților. Este o soluție modernă și comodă de a le îmbunătăți aspectul. Acesta este de mare ajutor chiar și după o lucrare dentară mai elaborată sau o afecțiune a gingiilor, deoarece te ajută să mănânci mai ușor.

 

Aparatul dentar funcționează prin presiunea pe care o pune asupra dinților, mișcându-i în direcția potrivită. Pe măsură ce aceștia se deplasează, oasele maxilarului se mișcă la rândul lor, pentru a permite dinților și rădăcinii acestora să se fixeze în poziția corectă.

Ai nevoie de aparat dentar? Specialistul în chirurgie și implantologie, dr. Lorelei Nassar spune că înaintea montării lui ai nevoie de un mini implant ortodontic. Află toate detaliile despre acesta în rândurile de mai jos:

Ce este un mini implant ortodontic?

Mini implantul ortodontic este un șurub extrem de subțire ce se inserează în gingie, pentru a susține brațul unui aparat dentar în poziția corectă. Spre deosebire de un mini implant dentar care se utilizează în înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă, un mini implant ortodontic are ca scop îndreptarea și corectarea poziției dinților. El se poate folosi împreună cu orice fel de aparat dentar, în situația în care dinții au migrat și prezintă un aspect inestetic. În funcție de direcția în care medicul ortodont dorește mișcarea dintelui, mini implantul ortodontic intervine ca un sistem de ancorare, pentru a face posibilă această deplasare.”, spune dr. implantolog Lorelei Nassar.

Mini implant ortodontic versus Implant dentar

„Mini implantul ortodontic diferă față de toate celelalte tipuri de implanturi, nu doar ca scop, pentru alinierea dinților, ci și prin următoarele 5 lucruri:

  1. amplasament – se poziționează între rădăcinile a 2 dinți, în țesutul gingival (nu în os, așa cum se întâmplă la implantul dentar);
  2. diametru – extrem de mic, aproximativ 1.5 mm;
  3. grad de invazivitate – scăzut, datorită dimensiunii reduse și modului de amplasare;
  4. timp de vindecare – foarte scurt, comparativ cu implantul dentar care necesită ca perioada de osteointegrare să fie de 3 până la câteva luni;
  5. timp de păstrare – implantul ortodontic se scoate după încheierea tratamentului, implantul dentar rămâne pentru totdeauna fixat în os.

Singurele puncte comune ale implantului ortodontic cu implantul dentar sunt compoziția din Titan și (oarecum) forma de șurub.”, adaugă specialistul.

Cum se inserează implantul ortodontic?

Implantul ortodontic se inserează extrem de simplu, în mai puțin de 10 minute. Imediat după ce este introdus, implantul se conectează la un braț fix, facilitând astfel repozitionarea corectă a dinților.

O procedură lipsită de durere

Mini implanturile ortodontice nu provoacă durere, inserarea făcându-se sub anestezie locală. Durerea și vindecarea ulterioară sunt aproape insesizabile. Ceea ce vei simți, va fi doar o ușoară jenă care va dispărea după primele 2 – 3 zile de la intervenție.”, ne asigură dr. Nassar.

Riscuri la care ne supunem

În general, mini-implanturile ortodontice nu prezintă riscuri și nu afectează dinții ori țesutul bucal. Totuși, persoanele hipersensibile, cele care prezintă diverse boli (afecțiuni ale sistemului de circulație, osos, infecții) sau cele care urmează tratamente cu steroizi, sunt în imposibilitatea de a urma procedura, deoarece există riscul de respingere a implantului.

Cum se întreține un astfel de implant?

Întreținerea mini-implantului este simplă. Ea se face zilnic cu o periuță dentară manuală, nu electrică, înmuiată în apă de gură.

Cum se îndepărtează?

După terminarea tratamentului ortodontic, care poate dura 6 luni sau mai mult (de la caz la caz), funcția mini implantului a luat sfârșit. Se va recurge la operație inversă și anume anestezie și îndepărtare. Zona se va vindeca singură, fără nicio intervenție sau complicație ulterioară.”, încheie dr.Nassar.

La clinica Dr. Nassar ai la dispoziție cea mai variată gamă de implanturi, mini implanturi și aparate dentare din București. Vino cu încredere la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București sau trimite-ne un mail la contact@drnassar.ro!

 

Lasă un răspuns

Pin It