FemiMAG

Ingredientele care păstrează prospețimea tenului și după 45 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Se spune că până la 25 de ani avem tenul pe care l-am moștenit genetic, după 25 de ani aspectul tenului este consecința rutinelor de îngrijire și a stilului de viață. În jur de 25-30 ani apar primele riduri, între 30-45 ani, ele devin mai vizibile, iar după 45 de ani devin profunde. Ingredientele care păstrează prospețimea tenului și după 45 de ani.

 

Cauzele îmbătrânirii pielii sunt multiple, dar cu grijă, produse de îngrijire potrivite și un stil de viață echilibrat putem menține tenul luminos chiar și după 45 de ani.

Cheia este colagenul

Această proteină din structura pielii se pierde odată cu vârsta. Nivelul ei scade treptat începând de la 25 de ani. Acesta fiind și motivul pentru care o cremă anti-aging poate fi folosită la orice vârstă! Colagenul susține structura pielii, iar când scade, pielea pierde din densitate și fermitate. Peptida de procolagen, pe care o găsim în formula multor creme antirid, ajută la refacerea pielii prin declanșarea producției de componente la nivelul dermului. Dar nu doar nivelul colagenului scade, ci și al elastinei, care accentuează și mai mult subțirea pielii. Scade și producția de acid hialuronic. Fibrele de elastină se întăresc și se fragmentează. Fibrele de colagen devin dezorganizate, fragmentate și tot mai puține. Aceste fenomene determină pierderea elasticității și a fermității.

Cum prevenim îmbătrânirea?

În primul rând, prin hidratare! Apa regenerează țesutul pielii, crește elasticitatea și întârzie apariția semnelor de îmbătrânire (ridurile și liniile fine). Regimul hidric zilnic trebuie să fie de 1,5 – 2 litri pe zi și să folosim creme hidratante.

Ingredientele care păstrează prospețimea tenului și după 45 de ani

Indiferent de anotimp, pielea trebuie protejată de acțiunea razelor UV, adică de îmbătrânirea prematură. Crema de zi trebuie să conțină protecție solară!

Rolul retinolului

Retinolul este de fapt vitamina A, cea care crește sinteza de colagen și elastină, îmbunătățește organizarea acestor fibre, dar care inhibă și enzimele care distrug proteinele din piele. Mai mult, reduce efectele fotodeteriorării pielii și asigură un peeling delicat, stimulând astfel pielea să producă noi celule. Rezultatul este o piele cu riduri mult diminuate, mai fermă și mai elastică.

Acidul hialuronic asigură catifelarea

Prezent în mod natural în corpul nostru, în special în derm, acidul hialuronic este o moleculă cu proprietăți hidratante puternice (funcționează ca un „ciment” între celule). De asemenea, stimulează fibroblastele, întărind țesutul pielii. Datorită lui, ridurile sunt diminuate, nuanța pielii este mai uniformă și textura mult mai fină.

Cocktail de vitamine

Și pielea are nevoie de vitamine! Vitamina C crește sinteza de colagen, reduce hiperpigmentarea, are acțiune antioxidantă și împreună cu vitamina E neutralizează radicalii liberi generați de razele UV, stres, fumat și poluare. O cremă care are în compoziție și vitamina C ajută la reducerea ridurilor și liniilor fine, îmbunătățește textura pielii și aduce strălucire și luminozitate.

Totodată, vitamina E protejează ADN-ul celular de efectele radicalilor liberi și ajută la hidratarea și catifelarea pielii.

Accentul cade și pe lipide

Pe măsură ce îmbătrânim, reînnoirea celulară încetinește, iar straturile superioare ale pielii produc mai puține lipide. Epiderma este mult mai subțire, dar stratul cornos, compus din celule moarte de suprafață, este mai gros. Filmul hidrolipidic este mai puțin bogat, iar rolul său de scut protector devine mai puțin eficient, în timp ce pielea își pierde umiditatea, devine uscată și mai subțire. Orice cremă trebuie să conțină și lipide pentru a compensa uscăciunea! Ea contribuie la menținerea hidratării, la repararea țesuturilor și la catifelare. Unturile de Shea, Jojoba și Illipe sunt bogate în acizi grași care se absorb ușor în piele și mențin pielea fină.

Extractul de rodie, un bun ingredient antirid

Rodiile conțin taninuri, multă apă, în jur de 80%, acizi organici, potasiu și fosfor, cu efect regenerant, stimulând producerea fibroblastelor și reducând dimensiunea porilor.

Lungimea telomerilor înseamnă tinerețe

Telomerii sunt capetele unui cromozom, iar mărimea lor este un semn al longevității, deoarece dimensiunea lor devine mai mică odată cu trecerea timpului. Studiile au arătat că stresul, poluarea, dieta și razele UV influențează și dimensiunea telomerilor. Uriage a ținut cont de toate aceste detalii atunci când a creat gama AGE ABSOLU.  Aceasta răspunde nevoilor persoanelor cu piele matură, de peste 50 de ani și este formulată special pentru femeile care se află în perioada de pre-menopauză sau menopauză. Noua gamă este bogată în colagen, retinol și acid hialuronic, aceste ingrediente puternice din medicina estetică oferă produselor din această gamă o dublă protecție anti-age.

Crema Age Absolu are până la 95% ingrediente naturale și o textură catifelată, lejeră, care se absoarbe rapid în piele. Formula inovatoare conține și două patente URIAGE: Telomers protect (un extract de Arthrospira Platensis – spirulină –  bogat în ficocianină) și Blue Light Barrier, un scut protector împotriva luminii albastre, ce ajută la prevenirea fotoîmbătrânirii prin protejarea capetelor cromozomilor de acțiunea nocivă a razelor UV și luminii albastre. Este ideală pentru toate tipurile de ten. Datorită peptidei procolagen, a retinolului, vitaminelor C și E și acidului hialuronic tenul devine mai ferm, mai plin și conturul feței mai bine definit.

 

Masca Age Absolu este o mască dermatologică de noapte pentru ten matur cu rol regenerant pentru tenul care și-a pierdut fermitatea, volumul și luminozitatea. Conține procolagen, retinol, vitaminele C și E, acid hialuronic, extract de rodie și patentul care asigură protecția telomerilor. Pielea devine mai fermă, cu un aspect mai tânăr și sănătos. Se poate folosi în fiecare seară sau de 2-3 ori pe săptămână. Dimineața, aspectul tenului este cu 71% mai proaspăt, densitatea este îmbunătățită cu 80%, iar catifelarea crește cu 85%, conform studiilor clinice efectuate.

Toate produsele Uriage Age Absolut sunt disponibile online și în farmacii.

 

Despre URIAGE

Din 1992, Laboratoarele Dermatologice Uriage fructifică zilnic beneficiile apei termale Uriage în tratamente și produse dermatologice de îngrijire a pielii ce au la bază Apa Termală Uriage, o apă cu o mineralitate unică în lume (11g/litru) ce izvorăște din inima Alpilor francezi. În România, brandul Uriage este distribuit de ND MEDHEALTH, o companie farmaceutică cu o gamă completă de servicii menite să faciliteze accesul pe piața farmaceutică din România a brandurilor de sănătate și frumusețe, cu o experiență de peste 12 ani.

 

 

 

Lasă un răspuns

Pin It