FemiMAG

Cum tunzi părul fin și fără volum?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Părul fin și moale poate fi o adevărată provocare. Știi deja că acest tip de păr este cel mai greu de coafat, pentru că își pierde volumul foarte repede. Dar cum poți rezolva această problemă? Pe lângă produsele de styling pentru volum, o tunsoare adaptată stilului tău,  personalizată în funcție de grosimea firului de păr te va ajuta foarte mult!

 

Există câteva mici schimbari în rutina de îngrijire, care alături de o vizită la hairstylist îmbunătățesc semnificativ aspectul părului fin. Iată câteva tunsori ideale pentru părul fin, recomandate de Gabriel Ilie, stilist Londa Professional.

Tunsorile ideale pentru părul fin

Chiar dacă nu are volumul pe care ți l-ai dori, o tunsoare potrivită transformă complet modul în care se așaza părul fin.

Fii atentă la coafura pentru care optezi. Există modele și modele. Unele pot accentua acest aspect, pe când altele pot face diferența!

Cum tunzi părul fin și fără volum?

“Recomand tunsoarea linie, care păstrează toată cantitatea de păr tăiată la același nivel vizual. Rezultatul? Mai mult păr. O altă soluție? Graduarea, tehnică ce construiește greutate în păr și, astfel, acesta va fi mai greu, mai plin,” explică Gabriel Ilie, stilist Londa Professional.

Un alt element pe care trebuie să îl ai în vedere când mergi la hairstylist?

“Optează pentru tunsori mai scurte cu lungimea maximă până la umeri, deoarece părul fin este mai rar și are o durată de creștere mai mică. Mai exact, crește lent și se usucă foarte ușor la vârfuri,” atrage atenția expertul Londa Professional.

Trucuri de styling si reguli de îngrijire

Cum ai grijă de părul fin și subțire? Pe langa tunsoarea potrivita, revizuiește-ti și ritualul de îngrijire.

Alege un șampon special care să îl întăreascp și să îl facă rezistent la rupere.  Proteinele din mătase, uleiul de avocado și de migdale sau extractul de bambus se număra printre ingredientele care fortifică șuvitele, le ofera structura și fac părul mai ușor de stilizat!

Totodata, există și câteva trucuri de styling la care poți apela pentru o coafură impecabilă!

“În primul rând, folosește un balsam light și o spumă de păr asemănătoare care să dea volum și textură părului, fără să îl încarce. Apoi usucă părul cu capul în jos. Dotează-te cu o perie plată pe care să o folosești contrar sensului de creștere al părului pentru a căpăta volum,” precizează Gabriel Ilie.

Tot așa, dacă vrei să îi dai părului mai mult volum, apelează la instrumente de styling care să nu îl degradeze și să nu îi afecteze sănătatea.

“Folosește un styler performant pentru a ondula ușor parul. Rezultatul? Un efect messy wow de Instagram (se poate utiliza și un ondulator).  Atenție, temperatura maxima de coafare trebuie sa fie 185°! La final, aplică un spray pentru finisare cu fixare profesională,” recomandă Gabriel Ilie.

Dacă vrei un look impecabil, încorporează aceste trucuri în rutina ta de îngrijire zilnică!

Pret recomandat Spray pentru finisare cu fixare profesionala Essentials Londa Professional: RON 61

 

Lasă un răspuns

Pin It