FemiMAG

Apele sulfuroase mențin alchimia familiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alchimia povestește despre sulf din cele mai vechi timpuri, poate chiar puțin înainte ca legendarul Hercule să fi poposit pe Valea Cernei, ca să-și oblojească în izvoarele termale sulfuroase de aici rănile și beteșugurile dobândite în muncile și luptele sale. Da, apele sulfuroase mențin alchimia familiei.

 

Nu ne putem aventura să evaluăm ce știau despre chimia concretă înțelepții alchimiști, dar credința lor era că sulful este unul dintre principiile fundamentale ale vieții și încarnează chiar vitalitatea fizică, acea forță vitală care stă la baza energiei psihice.

Apele sulfuroase mențin alchimia familiei

Dincolo de credințe și filosofie, Băile Herculane este acum o destinație recomandată de medici persoanelor care suferă de afecțiuni ale pielii (psoriazis, eczeme, iritații), boli respiratorii și dureri musculo-scheletale. Aceasta datorită apelor sulfuroase, prezente aici mai peste tot, care sunt principalul factor curativ, prezent sub formă de hidrogen sulfurat. Studii recente au demonstrat noi aplicabilități ale acestor ape curative, Curele cu ape minerale sulfuroase bogate în hidrogen sulfurat au potențialul de a trata tulburări ale organelor interne, cum ar fi hipertensiunea arterială, ischemia și afecțiunile care afectează rinichii sau sistemul nervos.

La băi, în familie

Însă de multe ori decizia de a merge la băi a unui membru al familiei nu este întâmpinată cu prea mult entuziasm de către ceialți, care ar dori să petreacă un concediu împreună, dar se simt excluși dacă soțul/soția merg solo la băi. Resorturile moderne de la Băile Herculane, printre care strălucesc Bacolux Afrodita Resort & Spa și Bacolux Diana Resort au reușit să elimine această problemă: baza de tratament a integrat serviciile SPA, care folosesc la rândul lor apele sulfuroase, datorită proprietăților lor de vindecare a pielii, dar oferă și alte multiple beneficii amatorilor de SPA.

Cu alte cuvinte, la Bacolux Afrodita Resort & Spa, au beneficii atât bărbații, cât și femeile, chiar dacă au sau nu probleme de sănătate. Se știe că experiențele împărtășite ne apropie, așa că acum puteți îmbrățișa pe deplin invitația partenerului/partenerei de a merge împreună la Băile Herculane. Un sejur la Bacolux Afrodita Resort & Spa este un răsfăț și o bucurie indiferent de sezon, o sursă de relaxare, de regăsire și de armonie în familie.

Apele sulfuroase vindecă numeroase afecțiuni

De la doamna doctor balneolog Larisa Băloi am aflat cum putem beneficia la maximum de binefacerile apelor sulfuroase la Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

„În primul rând, aici orice procedură ce implică tratament balnear cu ape sulfuroase începe cu o vizită la medicul balneolog, care va recomanda tipul și frecvența procedurilor. Apa cu sulf protejează articulațiile și are efect antireumatic asupra cartilajului articular. Asupra pielii are efect keratolitic, favorizând decolarea keratozelor și eliminarea scuamelor. Favorizează eliminarea secrețiilor bronșice și relaxează mușchii respiratori, permițând astfel o mult mai bună oxigenare a plămânilor. Are de asemenea și efect asupra anumitor afecțiuni ginecologice, favorizând restabilirea componenței biologice intravaginale.

Ca urmare, procedurile cu apă sulfuroasă se recomandă pentru maladii diverse:

  • la nivel articular, este recomandată pentru artroze, periartrite, tendinite, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă.

  • la nivel respirator, în cazul bronșitelor, sinuzitelor, al alergiilor respiratorii și al astmului bronșic. Dermatologic, în psoriazis, urticarii, eczeme, dermatite.

  • ginecologic, în infecții cervicale, prolaps genital, anexite dureroase, uter hipoton, frigiditate sau lipsa menstruației.

Se recomandă o cură internă în băi cu sulf pentru gastrite cronice cu hiposecreție și hipopepsie, enterocolite și dispepsii intestinale, sechele postoperatorii pe căile biliare, angiocolita, diabet zaharat, hiperuricemie, sechele după nefropatii, litiază urinară.“

Atenție, sunt și contraindicații! Nu se fac băi cu sulf dacă avem febră, infecții, afecțiuni neoplazice, afecțiuni tiroidiene, boli cardiace, renale sau hepatice decompensate, TBC. Se vor evita și atunci când avem tensiunea arterială mai mare160 mm/hg, când avem hemoragii sau slăbiciune extremă (cașexie).

La Herculum Spa puteți beneficia de tratament balnear sub formă de cură externă cu apa sulfuroasă (baie, gimnastică acvatică) și aerosoli. Sejurul balnear trebuie să cuprindă cel puțin 10 – 14 zile, pentru a beneficia de întregul efect terapeutic ale curelor cu apă cu sulf.

Apa de la Bacolux Afrodita Resort & Spa provine din propriul izvor natural de apa minerală. Acesta face parte din Herculum Spa și are o concentrație în sulf cu un ph optim pentru piele.

Vino și tu să te bucuri de sănătate!

 

Lasă un răspuns

Pin It