EscapadeMAG

Vizitează Herculane și descoperă un tărâm mirific

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ai vizitat vreodată Herculane? Un loc unde pașii te poartă fie pentru a-ți verifica și trata sănătatea, fie pentru a te relaxa într-un cadru mirific, plin de surprize gata să-ți stârnească interesul.

 

Însă nu e nevoie să separi cele două obiective. Aici, poți îmbina utilul cu plăcutul urmând o cură balneară și bucurându-te în același timp de natură și de frumusețile ei. Pentru că știu că îți dorești foarte mult să evadezi din aglomerația urbană, din rutina cotidiană, dar să ai grijă și de tine.

La Afrodita Resort&Spa am pregătit pentru tine pachetul SpaMed|Tratament & Wellness în care relaxarea și sănătatea se îmbină perfect printr-un mix de terapii wellness și tratamente balneare.  Sună mai mult decât promițător, nu-i așa? Trebuie să știi că vei beneficia de cel mai bun tratament și de toată atenția într-un SPA premiat la nivel internațional, care încorporează natura în procesul de revitalizare al corpului.

Și asta nu e totul. Pășind în cadrul exterior, vei descoperi natura la picioarele tale, gata să-ți fie ghid în aventura ta. Vei putea descoperi tainele acestor locuri ascunse și te vei putea încărca de toată energia naturii.

Peisajele Herculane, traseele montane la Cheile Feregari, Grota Haiducilor – orice circuit turistic de la Băile Herculane începe de la Afrodita Resort & Spa. Iar grupurile cazate în resort, beneficiază de unele facilități: plimbări cu bicicleta și cu vaporașul pe Cazanele Dunării, cățărări, alpinism, itinerarii de trekking, rafting pe Cerna, tiroliană și alte activități atrăgătoare. Îți punem la dispoziție harta noastră, care te va conduce pe cele mai frumoase drumuri.

Ce poți vizita la Băile Herculane?

  • Cătunele Ineleț și Scărișoara sunt unele dintre cele mai izolate cătune și reprezintă dovada vie că timpul a stat în loc, iar tradițiile sunt păstrate cu rigoare.
  • Grota Haiducilor este prima oprire pe harta traseelor turistice din Parcul Naţional Domogled-Cerna. Vei fi marcat de frumusețea zonei, vei trăi cele mai tari senzații și emoții pe pereții de stâncă, iar natura îți va fi sursă de inspirație. De asemenea, vei putea explora o rezervație arheologică, cu o faună unică în Europa! Ce ascunde acest loc? Astăzi doar o frumusețe aparte, însă odinioară era locul comorilor ascunse de hoții din perioada romană.
  • Aventura ta continuă cu – Tiroliana Băile Herculane – o experiență extremă între două masive montane – la 20 de metri înălțime deasupra apelor Cernei. Amplasată peste râu, tiroliana are 60 metri lungime. Pornește de pe versantul Cernei și ajunge pe malul opus la baza versantului Mehedinţi.
  • Un alt punct important pe harta ta îl reprezintă Cheile Feregari, aflate pe Valea Cernei și înconjurate de Munții Cernei și Mehedinți. Un loc spectaculos, care-ți permite să vezi stațiunea de la înălțime. În plus, pe măsură ce te îndrepți spre Vf. Domogledul Mic, vei descoperi păduri de pin negru și priveliști care-ți taie răsuflarea. Ba chiar vei putea lua o gură de aer curat, într-o pauză pe Vf. Domogledul Mare (1105 m). Apoi vei continua coborârea, solicitantă de altfel, prin Cheile Feregari unde te întâmpină pereți de stânci. Astfel vei bifa un traseu de 8 km, ușor-mediu, și o experiență memorabilă.

Hai în aventură la Herculane

Și dacă la prima oprire ai făcut cunoștință cu Grota haiducilor, acum e vremea să descoperi Grota cu aburi, un alt punct important pe traseul tău. Ce vei putea experimenta aici? Serpentine pentru aventurieri, o potecă pentru drumeți și coborâre abruptă. De altfel, acesta este drumul care te duce spre un nou obiectiv turistic la Băile Herculane și împrejurimi. Unicitatea e o caracteristică a zonei. Tot aici vei avea ocazia să vezi stalactite gelatinoase, vegetație unică și un izvor termal care ţâşneşte prin pereții din stâncă. Considerată altar pentru zeităţi, această rezervație naturală e plină de povești magice. Sunt convinsă că vrei să le afli și tu!

Ce mai poți  face în Băile Herculane? Să vizitezi Cascada Vânturătoarea! Pornește într-un traseu care începe de la Podul Gura Văii Vânturătoarea, și te poartă spre culmi și vei putea descoperi frumusețile locale. Odată ajuns sus, după o urcare abruptă, te va impresiona spectacolul pe care îl oferă curgerea de apă în cădere liberă, de la 40 m înălțime. Tot acest spectacol este încadrat de stânci impresionante, de o parte şi de cealaltă a văii, dar și de o mare de verde.

Lunecă pe Cazanele Dunării

Istorie și natura sălbatică. Stânci, sate sârbești în depărtare, pe scurt „Gura Cernei”. Cazanele Mari, Statuia lui Decebal și Mânăstirea de sub ape sunt câteva atracții nemaiîntâlnite. Poți face cunoștință cu toate aceste locuri, alegând o croazieră cu vaporașul pe Cazanele Dunării.

 

Te-am convins? Vino la Herculane, să te relaxezi și să beneficiezi de cel mai bun tratament! Află mai multe pe www.afroditaresort.ro. Te așteptăm la Băile Herculane, pe Str. Complexelor, Nr.2.

 

 

Lasă un răspuns

Pin It