EscapadeMAG

Lasă-te inspirat de briză, mare, soare, relaxare… la Ana Hotels Europa Eforie Nord!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încă puțin și ne putem bucura pe deplin de vară. Pe 1 Mai s-a dat startul concediilor la mare pentru cele mai frumoase și active vacanțe, iar destinațiile litoralului sunt pentru toate gusturile. Hai laa Ana Hotels Europa Eforie Nord!

 

Printre acestea, una dintre destinații ne aduce în atenție Lacul Techirghiol, unul dintre cele mai de preț daruri oferite de natură. Situat în Eforie Nord, lacul ne cadorisește în fiecare zi cu două inestimabile remedii pentru sănătate: apă sărată și nămol sapropelic, pe care merită să le testezi și tu pentru o cură de sănătate și frumusețe.

Nămolul de Techirghiol se numără printre cele mai bune tipuri de nămol din Europa

Acesta a fost premiat la Paris, în anul 1924, cu medalia de aur. Și are toate motivele să fie atât de apreciat!

Supranumit și „Aurul Negru”, nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol are beneficii miraculoase pentru sănătate. Acesta este compus din substanțe formate în mod natural, în urma unor procese geologice: „Recunoscută încă de pe vremea romanilor, peloidoterapia, sau terapia cu peloide sau nămoluri, este plurifactorială și acționează prin mecanisme complexe. Efectele benefice apar imediat, cât și în timp, prin modificarea capacității adaptive generale a organismului. Acestea acționează la nivelul aparatului cardiovascular, la nivelul sistemului nervos central și vegetativ, imunologic și endocrin”, precizează dr. Mihaela Cucu, director medical al ANA Aslan Health SPA.

Însă atuurile terapiilor cu nămol nu se opresc aici, ci continua să ne surprindă. Astfel, trebuie să știi că nămolul face cu adevărat minuni pentru sănătate:

 • Ajută la stimularea circulației periferice, la finețea mecanismelor de termoreglare și la răspunsul imun nespecific prin bariera cutaneo-mucoasă și celule dendritice din piele;
 • Detoxifiază și exfoliază prin masaj, dar și purifică și hidratează pielea;
 • Alină durerile de spate și pe cele articulare;
 • Reduce contracturile musculare;
 • Elimină oboseala, crește tonusul psihic și vitalitatea.

De menționat că terapiile cu nămol au mai mult succes dacă sunt combinate cu apa sărată din lacul Techirghiol. În plus, aceste terapii sunt recomandate și persoanelor cu vârste cuprinse între 35 ––45 ani.

Ca și în cazul terapiilor cu nămol, și terapiile cu apă sărată au numeroase beneficii pentru sănătate, acestea având capacitatea de a trata foarte multe afecțiuni, precum:

 • reumatism degenerativ: spondiloze, discopatii vertebrale, necroze osoase aseptice;
 • reumatism inflamator: spondilită anchilozantă, artrită psoriazică, artrită reactivă, artrită gutoasă, condrocalcinoză, poliartrită;
 • reumatoidă (efect antiinflamator şi regenerant la nivelul sistemului locomotor), scolioză, cifoză;
 • afecțiuni dermatologice: eczeme, psoriasis, prurit, dermatită keratotică (ameliorarea unor afecţiuni ale pielii);
 • afecțiuni respiratorii (prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii ca rino-faringite, sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronşic, bronşită cronică ori fibroză pulmonară);
 • boli ginecologice (tratament natural pentru reechilibrarea hormonală feminină şi tratarea infertilităţii);
 • afecțiuni posttraumatice (contuzii, entorse, luxaţii, fracturi, leziuni de ligamente, întinderi musculare, atrofii musculare);
 • boli vasculare.

Atenție! Apa sărată este contraindicată persoanelor care prezintă afecțiuni cronice, femeilor însărcinate și tuturor celor care au probleme cu tensiunea.

Știai că Lacul Techirghiol este cel mai mare și cel mai sărat lac salin din România?

Acesta este și detaliul care face diferența. „Cu o salinitate ridicată de 80-90 grame/litru, apa din Lacul Techirghiol este extrem de bogată în minerale și oligoelemente precum magneziu, brom, calciu potasiu, mangan și bor.”, punctează dr. Cucu de la Ana Aslan Health Spa.

În plus, trebuie să mai știi că „Apa este foarte sărată și, de aceea ea poate fi folosită doar în cure externe, pentru băi reci sau calde. Apa își exercită efectul terapeutic prin temperatura și compoziția sa chimică, stimulând mecanismele de termoreglare și reacțiile adaptive. Densitatea crescută a apei de lac determină o forță arhimedică mai ridicată decât a apei simple, cu o senzație accentuată de descărcare a greutății corpului cufundat în ea. Această caracteristică îi conferă beneficii importante în recuperarea diferitelor afecțiuni ale mușchilor și articulaților, prin programe de exerciții fizice în apă”, adaugă specialistul în balneologie de la ANA Aslan Health SPA.

Hai la Eforie Nord să te bucuri de mare, de soare și de nămol!

Dacă te afli în căutarea unui loc în care să îți încarci bateriile, unde să găsești și o doză bună de sănătate, alege ANA Hotels Health SPA. Situat la doar câțiva pași de malul mării, Ana Hotels Europa este oaza de confort și relaxare de pe litoralul Mării Negre. Hotelul dispune de 221 camere, toate cu vedere spre mare, o piscină cu apă dulce și una cu apă sărată din lacul Techirghiol și este înconjurat de o grădină superbă, cu loc de joacă pentru copii.

Aflat la parterul Ana Hotels Europa în Eforie Nord, Ana Aslan Health Spa este o adevărată oază de pace și relaxare. Cu o suprafață de 1800 mp și 36 cabinete de terapii individuale, centrul Spa este o veritabilă escală a stării de bine. Renumitul centru spa care utilizează în cadrul terapiilor apa sărată din lacul Techirghiol, este principala destinație românească de wellness din România și îmbină terapii de eliminare a stresului, tratamente balneare de vindecare și ritualuri antice de relaxare cu procedure de întinerire și de tonifiere corporală de ultimă generație. Ai la dispoziție masaje, oncțiuni cu nămol, aquagym sau kinetoterapie, toate cu scopul de a elimina tulburările de somn, mobilitatea articulară limitată de sedentarism sau hipertensiunea arterială.

Noutățile sezonului sezonului. Descoperă NOUL MENIU SPA!

De curând, în meniul spa a fost introdus brandul ANANNE, o linie elvețiană de produse de îngrijire pentru față și corp creată de dr. Urs Pohlman, medic practician focusat pe neurologie, imunologie și medicina holistică, cu o abordare integrativă a vindecării.

Dr. Pohlman a observat că din ce în ce mai multe suferințe ale pielii nu pot fi asociate cu tablourile clinice clasice, ci sunt cauzate de efectele secundare nocive ale produselor cosmetice nepotrivite. Consecințele sunt importante: dereglarea echilibrului biotopului pielii care devine instabil, pielea se apară și devine iritată. Astfel, dr. Urs Pohlman a încorporat experiența sa și cunostințele interdisciplinare legate de procesul de regenerare a corpului și implicit a pielii, de neuroimunologie și dermatologie, în crearea și dezvoltarea unor formule inovative extrem de eficiente și de cea mai înaltă calitate. A fost pasionat de efectele vindecătoare ale plantelor încă din adolescență și scopul lui a fost să se focusese pe ingrediente din toată lumea care să promoveze regenerarea pielii și care să poată fi absorbite în concentrația adecvată. Produsele au la bază ani de cercetare la Universitatea din Basel, Elvetia și Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA și au efecte 100% dovedite clinic.

Numele ANANNE este derivat din termenul din greaca veche „ana-neosis” și poate fi tradus ca „renaștere” sau „regenerare”. Produsele susțin abilitatea pielii de a atinge gradul optim de regenerare și de a-și menține vitalitatea. Acestea conțin peste 85 ingrediente active de cea mai bună calitate, din plante de pe tot globul.

Produsele Ananne sunt:

100% organice – pentru extracția ingredientelor active, a extractelor de plante și uleiurilor de înaltă calitate se folosește folosește metoda uscată cu bioxid de carbon.

100% vegane – nu conțin nicio substanță de origine animală, nu au fost testate pe animale. testate pe animale.

100% naturale – fără substanțe sintetice, microplastic, silicon, glicerină sintetică, uleiuri minerale, săruri de aluminiu, parabeni, alcool, etc.sintetică, uleiuri minerale, săruri de aluminiu, parabeni, alcool, etc.

Recipientele sunt 100% reciclabile.

 

Și toate acestea sunt doar câteva cuvinte din multele care descriu frumusețea locului și eficacitatea terapiilor și produselor folosite în baza de tratament de la Eforie Nord.

Vino la mare și bucură-te de sănătate și stare de bine cu ajutorul celor mai bune proceduri medicale!

https://www.anahotels.ro/

 

Lasă un răspuns

Pin It