EscapadeMAG

3 locuri de vis în zona Herculanelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Natura este spectaculoasă, impresionantă, ne lasă fără grai. Este mereu primitoare de oaspeți, iar țara noastră nu duce lipsă de locuri minunate. Iată 3 locuri de vis în zona Herculanelor.

 

Dacă îți dorești o vacanță în care să îmbini relaxarea cu aventura, atunci trebuie să știi că stațiunea Băile Herculane este destinația ce îți îndeplinește visurile. Pentru că la Băile Herculane vei descoperi o stațiune încărcată de istorie, înconjurată de munți și priveliști de vis. Peisaje încântătoare, păduri de conifere vechi de sute de ani, învăluite de climatul blând, cu influențe submediteraneene, sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le oferă stațiunea.

Descoperă 3 locuri de vis la Băile Herculane

Printre minunatele locuri din zonă, vei putea descoperi trei care te vor impresiona prin poveste și frumusețe:

  • Podul lui Dumnezeu 

Este cel mai mare pod natural din România, al doilea ca mărime din Europa şi singurul din lume deschis traficului rutier.  De altfel, acest pod este un monument natural protejat datorită unicității sale în lume, înconjurat de legende și peisaje spectaculoase.

Podul lui Dumnezeu se află în comuna Ponoarele, din județul Mehedinți, în apropiere de Munții Mehedinți și mănăstirea Tismana.

  • Cheile Corcoaiei

Dacă vei alege să-ți petreci vacanța la Băile Herculane, trebuie să știi că te poți bucura de un loc de legendă: rezervația naturală Cheile Corcoaiei. Un loc considerat o bijuterie a naturii, unde spectacolul formelor sculptate te fascinează odată ce le descoperi frumusețea. De altfel, rezervația face parte din Parcul Național Domogled – Valea Cernei și a fost declarată arie protejată în anul 2000.

  • Izbucul Cernei

Un adevărat spectacol al naturii, o desfășurare a forțelor izvoarelor Cernei, având cel mai mare debit din România. Vuietul apelor este asurzitor, iar viteza cu care acestea ies la suprafață este impresionantă. Izbucul Cernei este situat la o distanţă de 31 km de Pensiunea Retezat. Prima jumătate a traseului este asfaltată, cea de-a doua fiind drum forestier, practicabil însă, în condiţii decente. Traseul se parcurge în cca. 40-50 de minute, cu maşina.

Iar pentru a completa cadrul natural în care se află, stațiunea oferă numeroase servicii de relaxare și de tratament. La Afrodita Resort&Spa, turiștii pot beneficia de diferite tratamente cosmetice și de SPA, precum și de tratamente medicale realizate de specialiști în medicină.

Dacă vrei să descoperi toate aceste locuri minunate, cu frumusețile naturii, alege să-ți petreci vacanța la

. Te așteptăm într-un cadru de vis!

 

Lasă un răspuns

Pin It