BeautyMAG

To do List de îngrijire a părului toamna

Pinterest LinkedIn Tumblr

Să ai grijă de părul tău toamna nu este tocmai ușor. Și asta, deoarece, în acest anotimp ne confruntăm cu cea mai mare cădere a părului. Pe de altă parte, este deja bine stabilit că toamna se întâmplă acest lucru și nu mai este de mult timp o noutate: părul cade mai insistent, fie din cauza stresului revenirii după vacanță, fie din cauza factorilor naturali legați de schimbarea anotimpului (la fel ca frunzele copacilor!). Iata un To do List de îngrijire a părului toamna.

 

Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi prea mult: cercetările științifice disponibile vorbesc, în schimb, despre o creștere a părului, tot în această perioadă, de aproximativ 20-30 %. Prin urmare, este important să iei măsurile de precauție potrivite, fără să intri în panică.

Totodată, ca în orice alt anotimp, în procesul de îngrijire a podoabei capilare toamna este esențial să selectezi cu atenție produsele. Doar cele care satisfac cu adevărat nevoile părului tău vor ajuta la redobândirea frumuseții naturale. Prin urmare, pentru a-l menține sănătos și strălucitor ai nevoie de tratamente ad-hoc, cu produse pentru păr capabile să redea frumusețea și sănătatea fibrei capilare la maximum.

Iată ce recomandă Alin Lazar, hairstylist Londa Professional, să faci pentru îngrijirea părului toamna:

 1. Limitează folosirea aparatelor de coafat și aplică o protecție termică

În anotimpul rece, părul devine mai uscat și se despică mult mai ușor. „Pentru a nu înrăutăți și mai mult situația, recomand limitarea folosirii aparatelor de coafat, deoarece acestea au un impact negativ asupra părului și favorizează apariția firelor despicate. Și pentru că nu putem renunța total la acestea, recomand folosirea protecției termice (Protect IT – Londa Professional), iar temperatura aparatelor să nu fie una foarte ridicată. De asemenea, produsele care au un grad ridicat de hidratare, ar putea fi foarte folositoare în acest sezon rece. În acest sens, recomand gama Deep Moisture și gama Velvet Oil – Londa Professional.”, ne sfătuiește hairstylstul Londa Professional.

 1. Culoarea părului să fie în ton cu cea a pielii

Legat de culoarea părului, Alin Lazăr este de părere că nu este neapărat nevoie să se opteze pentru schimbarea acesteia. În schimb, „DA, aș opta pentru a alege o nuanță potrivită culorii pielii, pe care o ai în perioada respectivă:

 • Blond cu nuanțe pământii (în acest caz, rămânem tot la blond, dar alegem nuanțe de blond ușor mai închise, mai calde);
 • Ciocolatiu/ Maro/ Șaten (pe diferite trepte de deschidere și diferite reflexe);
 • Arămiu/ Roșcat (pe diferite trepte de deschidere, cu șuvițe deschise/ închise).”
 1. Alege 5 cele mai bune produse de îngrijire pe care să contezi în acest sezon

În viziunea specialistului Londa, un top 5 produse de îngrijire ar arăta în felul următor:

 • Șampon pentru hidratare – Velvet Oil Londa Professional
 • Sampon pentru păr vopsit – Color Radiance Londa Professional
 • Stabilizator de culoare pentru păr vopsit -Post Color Treatment Londa Professional
 • Ulei de argan pentru păr – Velvet Oil – Londa Professional
 • Spray pentru protectie termică -Protect IT Londa Professional
 1. Lungimea ideală a părului e cea stabilită de tine

„Când vine vorba de lungime și coafură, nu cred că avem o lungime ideală, sau o coafură potrivită. În schimb, aspectul cel mai important este ca firul de păr să fie protejat de temperaturile scăzute și de condițiile meteo din această perioadă. Cu siguranță o lungime mai scurtă ar simplifica puțin viața și lucrurile, dar asta ține de fiecare persoană în parte: unele persoane renunță la lungime mai ușor, în timp ce altele nu pot renunța deloc. De aceea, e important să alegi ceea ce îți dă o stare de confort și te pune în valoare.”, concluzionează hairstylistul Alin Lazăr.

 

Lasă un răspuns

Pin It