BeautyMAG

Cum să ai grijă de porozitatea părului?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Atunci când dai un verdict asupra stării și sănătății părului, faci o analiză. Te uiți cu atenție  la vârfuri să vezi dacă sunt despicate, dacă sau cât sunt de predispuse la rupere și la cât de uscat se simte firul de păr.

 

Știai că toate aceste aspecte sunt asociate porozității părului? Ei bine, iar apoi, logica e clară: o porozitate crescută este cheia către un fir de păr sănătos și strălucitor.

Ce este porozitatea părului?

Porozitatea părului afectează felul în care produsele sunt absorbite, dar și cât de bine se menține hidratarea firelor de păr. De exemplu, dacă părul tău este prea poros, acesta tinde să absoarbă orice lichid, cremă sau ulei cu care intră în contact, de la apă până la balsam de păr. Cu toate astea, nu toate persoanele știu să determine porozitatea părului, motiv pentru care specialiștii Wella Professionals îți recomandă un test rapid.

” Separă o secțiune de păr – o șuviță mai groasă și încearcă să o plasezi pe o suprafață plană, din plastic, apoi adaugă chiar lângă câteva picături de apă. Urmărește cât de repede sunt absorbite. Veridictul e simplu de dat: cu cât apa se absoarbe mai repede, cu atât părul este mai poros”, ne explică Florina Vătafu, Wella Romania Craft Expert.

Cum ai grijă de părul cu porozitate mare?

Fie că este vorba de ADN sau starea de  deteriorarare a părului, porozitatea crescută presupune prezența unor goluri în cuticulă, care permit hidratarea în exces. Sfatul specialiștilor Wella Professionals este următorul: nu neglija utilizarea produselor de îngrijire, în special a măștilor și a balsamurilor de păr.

Un păr cu o porozitate crescută va absorbi din plin aceste produse esențiale, dar la fel de bine se va îmbiba și de clorul din piscină, de apă sărată, de umiditate și de căldura. Așadar, ce faci în acest sens?

Folosește un balsam leave-in

Oferă-i părului o doză de hidratare cu ajutorul unui balsam de tip leave-in precum INVIGO Miracle BB Spray sau NutriCurls Curlixir Defining Balm. Aplică produsul pe părul proaspăt spălat sau, dacă este prea deshidratat, aplică-l și între spălări.

Fă-ți o programare pentru strălucirea părului

Oferă-i părului un boost subtil de culoare și un plus de strălucire care să ajute la acoperirea acestori goluri din cuticulă. Folosește o masca nuanțatoare, ideal pentru momentul în care îți dorești mai multă culoare, dar nu vrei să deteriorezi părul cu vopsea.

Spală-l cu șampoane speciale pentru culoare

Părul cu porozitate mare este destul de dificil de manageriat, mai ales când vine vorba de menținerea culorii. Explicația? Golurile din cuticulă permit pigmentului să scape mai ușor. Dacă ai părul vopsit și poros, asigură-te că folosești întotdeauna un șampon care previne îndepărtarea culorii. Șamponul INVIGO Color Brilliance este ideal în acest sens și oferă o culoare vibrantă firului de păr. Dacă părul are nevoie de și mai multă îngrijire, încearcă ColorMotion+ Color Protection. Acesta este un șampon care conține antioxidanți și îndepărtează radicalii liberi.

Aplică o mască pentru întărirea fibrelor

Ai nevoie de un produs cremos sau pe bază de ulei care are capacitatea de a acoperi cuticula și de a îmbunătăți retenția de hidratare? Încearcă masca Fusion Intense Repair Mask, care penetrează până în cortexul firului de păr și recuperează instant fibrele de păr, ajutând la prevenirea ruperii părului.

Vestea bună este că dacă părul are o porozitate scăzută, asta înseamnă că nu trebuie să te îngrijoreze pierderea rapidă a hidratării, cuticula fiind destul de strânsă. Cu toate astea, este esențial să ai o rutină potrivită pentru porozitatea părului.

Alternează formulele de șamponare

Pentru ca porozitatea părului să fie scăzută pentru mai mult timp, folosește un șampon care are grijă de vârfurile tale. Șamponul Nutri Enrich pentru părul drept și NutriCurls Micellar pentru părul creț sau ondulat. Apoi, alternează cu formulele de care părul tinde să aibă nevoie precum șamponul INVIGO Volume pentru părul fin sau INVIGO Calm Sensitive pentru scalpul iritat.

Folosește balsam și mască pentru păr

În continuare trebuie să folosești balsamul și masca pentru păr pentru a-l descurca, dar și pentru a-l menține sănătos și puternic. Astfel, previi orice gol din cuticulă. Pentru părul fin, mizează pe masca INVIGO Volume Boost Crystal, iar dacă ai părul vopsit folosește INVIGO Color Brilliance, perfect pentru orice culoare.

Îmbunătățește efectele tratamentelor tale

Întotdeauna elimină excesul de apă din păr înainte de a aplica un tratament, astfel încât să previi diluarea produsului. Folosește un piaptăn cu dinți spațiați pentru a descurca părul în timp ce balsamul este absorbit, apoi clătește cu apă rece pentru mai multă strălucire.

Lasă un răspuns

Pin It