BeautyMAG

Ce este mătreața și care sunt cauzele care duc la apariția acesteia?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși stresul nu este cauza directă a mătreții, acesta poate agrava anumiți factori declanșatori ai unor probleme ale scalpului cum ar fi mâncărimea și descuamarea. Iar realitatea ne demonstrează că, în ultimul timp, stresul afectează din ce în ce mai mult sănătatea zonei scalpului atât la femei, cât și la bărbați. Așadar, ce este mătreața și care sunt cauzele care duc la apariția acesteia?

 

Tot mai multe persoane au probleme precum: mătreață, căderea, subțierea sau devitalizarea părului, dar și disconfort la nivelul scalpului.

Să aflăm deci, ce este mătreața, și care sunt cauzele apariției acestui disconfort la nivelul scalpului!

Uleioasă sau uscată, mătreața este o boală larg răspândită, cu care este greu de luptat. Astfel că, mătreața afectează aproximativ 50% din populația globală. Potrivit unor dermatologi, stresul este una dintre principalele cauze ale acestei patologii a scalpului, iar principalul factor care declanșează mătreata este microorganismul Malassezia Globosa. Mai exact, Malassezia Globosa este o ciupercă care crește atât pe pielea feței, cât și pe scalp. Deși este un fenomen natural, proliferarea excesivă a acesteia poate provoca mătreață. Dacă ai o imunitate scăzută, ciuperca Malassezia (care este de obicei ținută sub control de către sistemul imunitar) poate prolifera, provocând formarea mătreții.

Ce este mătreața și care sunt cauzele care duc la apariția acesteia?

Cum acționează ciuperca asupra scalpului? Practic, aceasta nu-si produce proprii acizi grași, care sunt esențiali pentru viață. În schimb, produce enzime, numite lipaze, care descompun substanța uleioasă (sebum) produsă de glanda sebacee. Aceste lipaze descompun sebumul într-un compus numit acid oleic care penetrează straturile superioare ale pielii și declanșează o producție mai rapidă a celulelor pielii. Rezultatul? Apariția mătreții!

Altfel spus, mătreața nu este altceva decât reziduul eliberat de păr pentru a face loc unor noi celule; în cele mai multe cazuri se întâmplă ca celulele moarte să fie îndepărtate fără măcar să ne dăm seama, poate după un duș. Pentru unele persoane care se confruntă într-un mod mai accentuat de această neplăcere, mătreața poate fi o problemă vizibilă și oarecum jenantă, cu repercusiuni și la nivel social.

Ce e de făcut dacă ai mătreață?

Înainte de toate, trebuie să știi că, o dată ce ai dezvoltat mătreață, nu mai poți scăpa de ea, ci doar poți să o ții sub control cu produse destinate acestei afecțiuni pentru îngrijirea la nivelul scalpului. În acest sens, am o veste bună pentru tine: tratamentul de îngrijire a părului SYSTEM PROFESSIONAL, și anume PURIFY, a fost creat pentru a combate mătreața susținută și eficientă. Datorită spectrului activ foarte larg, această formulă este capabilă să combată toate cauzele cunoscute ale mătreții, cu un efect mai mare decât substanțele individuale active antimătreață.”, explică Mădălina Nițu, stilist Wella Professionals.

În această direcție, specialistul Wella recomandă un tratament Shampeeling pentru a reface echilibrul natural al scalpului, atunci când se urmărește combaterea dezechilibrului scalpului cu mătreata.

Rezultatul? Purify Shampeeling redă scalpului echilibrul natural, și reprezintă soluția pe termen lung pentru un scalp care prezintă semne de mătreață și iritație. Totodată, acest tratament ajută la reducerea supraproducției celulelor pielii și oferă scalpului o senzatie proaspată de întinerire.

Tratamentul se va încheia cu Purify Lotion. „Masajul intens cu System Professional Purify Lotion permite ingredientelor active să pătrundă în scalp pentru un efect instant și un control eficient al mătreții.”, adaugă stilistul Wella.

Concluzia? Învingerea definitivă a mătreții va rămâne întotdeauna o provocare. Însă poți oricând să reduci probabilitatea de a fi afectat de această neplăcere a scalpului prin scăderea stresului, menținându-ți mintea limpede și mai relaxată, dar și prin utilizarea produselor care te ajută să ai un scalp sănătos și hidratat.

Lasă un răspuns

Pin It