BeautyMAG

Ai părul decolorat și deteriorat? Cum să-l readuci la viață?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru părul blond platinat sau pentru cel în nuanțe calde de blond, decolorarea este esențială. Chiar și atunci când îți dorești un simplu balayage. Dar, după cum bine știm, deși decolorarea poate afecta firul de păr, iată cum îl poți proteja și repara în urma acestui proces. Ai părul decolorat și deteriorat? Cum să-l readuci la viață?

 

Tu știi care sunt semnalele pe care ți le transmite părul atunci când a fost deteriorat în urma decolorării?

Iată care sunt cele mai comune semne ale deteriorării părului în urma decolorării sunt:

  • lipsa vitalității și a strălucirii
  • firul de păr uscat și predispus la rupere
  • vârfuri despicate
  • se încurcă în exces
  • are o textură uscată

Cum să-ți protejezi părul când îl decolorezi?

”Așa cum pentru ten, mizezi pe primer, tot așa trebuie să faci și pentru scalp, ne explică Ionela Chiriac, stilist Wella Professionals. Sugestia mea? Primer-ul pentru sclap cu ulei de marula. Rolul lui? Să protejeze scapul sensibil de iritațiile care pot apărea în urma aplicării decolorantului.”

Un ritual personalizat de îngrijire al părului după decolorare este esențial. Ia aminte la sfaturile stilistului și nu ezita să le pui în aplicare.

Folosește șampoane delicate

Cele mai bune produse pentru îngrijirea părului după decapaj sunt cele care combină formule de menținere a culorii și de hidratare. Șamponul ColorMotion+ Color Protection Shampoo are grijă de nuanța părului și dă mai multă vigoare părului după fiecare spălare. Dacă îți simți scalpul iritat, atunci alternează acest șampon cu INVIGO Balance Senso Calm Sensitive Shampoo.

Aplică întotdeauna balsam

Să nu uiți niciodată nu folosești balsam pentru un păr proapăt decolorat! Acesta este un produs de îngrijire foarte special, care îți va oferi hidratarea necesară, și va ajuta părul să nu se mai încurce.

Descurcă-ți părul cu grijă

Dacă firul de păr este predispus să se rupă, atunci folosește o perie specială pentru descurcarea lui. Mai întâi descurcă vârfurile, apoi lungimile și rădăcina.

Folosește în mod smart masca de păr

Este esențial ca, săptămânal, să aplici o mască pentru păr astfel încât să hrănești părul decolorat. Asigură-te că folosești un produs cu ingrediente reparatoare precum Fusion Intense Repair Mask care conține aminoacizi. După șamponare, scapă de excesul de apă astfel încât să risipești produsul. Poți absorbi excesul de apă cu ajutorul unui prosop, apoi aplică masca și las-o să acționeze timp de 10 minute. Clătește cu apă călduță.

Ai grijă la sursele de căldură

Indiferent de culoarea părului, sursele de căldură nu sunt benefice – atât instrumentele de styling, cât și soarele – nu sunt benefice pentru starea firului de păr. Folosește o protecție termică precum EIMI Thermal Image sau INVIGO Sun UV Protection Spray.

Folosește elastice de păr delicate

Părul ar trebui purtat cât mai lejer posibil, iar dacă vrei să-l prinzi încearcă să nu-l strângi prea tare.

Lasă un răspuns

Pin It