BeautyMAG

Adio, frizz! Adio, păr electrizat!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Indiferent de tipul sau lungimea lui, părul poate deveni greu de îmblânzit, dar nu trebuie să-ți faci griji, există ac de cojocul părului zburlit! Cu tehnici potrivite, sfaturi de la specialiștii Wella Professionals și cu produse speciale, părul poate deveni neted, mătăsos și ușor de modelat. Cum poți spune adio, frizz?! Adio, păr electrizat!

De ce se zbârlește și încrețește?

Specialiștii de la Wella Professionals spun că ADN-ul părului se deteriorează din cauza căldurii, ceea ce face ca  firul să se usuce și, atunci când prinde umezeală în atmosferă, să o absoarbă cu nesaț. De aici și aspectul sălbatic, nici creț, nici întins! În plus, vârfurile despicate fac părul să pară „explodat”. Pieptănarea energică, frecarea cu prosopul și folosirea în exces a uscătorului duc la o încrețire dezordonată și la un aspect de mătură.

Adio, frizz! Adio, păr electrizat!

Aspectul încrețit-dezordonat (frizz) este semnul că părul are nevoie de mai multă hidratare, dar și de o coafare mai blândă. Stiliștii ne mai dau câteva ponturi pentru a controla acest aspect în mod natural.

 Iată cele 8 gesturi la îndemâna oricui.

  1. Tunde-te! ”Orice tunsoare va înlătura vârfurile despicate”, spune Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals. ”Iar un proces regulat de ajustare a lungimilor, la fiecare 6-8 săptămâni, poate preveni problemă vârfurilor înspicate”, adaugă stilistul. Dar dacă vrei să-ți lași părul să crească, trebuie să folosești produse de îngrijire foarte hidratate, în plus, să ceri stilistului să adopte o tehnică specială, care înlătură doar vârfurile tocite.
  2. Alege hidratarea intensă. ”Pentru că deshidratarea este una dintre cauzele părului încrețit trebuie să mizăm pe hidratare și să începem chiar de la șampon! Cu cât părul este mai hidratat, cu atât va absorbi mai puțină apă din atmosferă. Răsfață-ți părul cu șamponul nutritiv INVINGO Nutri-Enrich, această minune bogată în minerale, peptide și vitamina E, care aduce părului strălucire și moliciune”, spune stilistul Laurențiu Bostan.
  3. Folosește măști! Chiar dacă ai în ritualul de îngrijire șampon și balsam, măștile intensive sunt esențiale pentru sănătatea părului. Un tratament complet și profund hidratant constă în folosirea a trei produse: șamponul Nutri-Enrich, balsamul Nutri-Enrich și masca Deep Nourishing. Folosește-o o dată pe săptămână. Poți folosi și masca Fusionplex pentru reparații intense dacă părul este predispus la rupere pentru că asigură și o hrănire profundă. În 5 minute părul capătă suplețe!
  4. Coafuri blânde. Când părul ajunge să fie încrețit, e timpul pentru o nouă abordare a stilizării. Specialiștii ne recomandă să înlocuim prosopul cu un tricou de bumbac, pentru a reduce frecarea și cuticula să fie mai protejată. Tot ei ne sugerează să alegem fețe de pernă din mătase, din același motiv, și să înlocuim elasticul clasic cu cel îmbrăcat în mătase. Pentru o perioadă, e bine să folosim alte instrumente de coafură, fără căldură, cum ar fi bigudiurile.
  5. Împrietenește-te cu balsamurile leave-in. Este cea mai ușoară modalitate de a face părul să reziste la umiditate. Încearcă Crema Invigo Nutri-Enrich Frizz, care lasă părul strălucitor și plin de vitalitate. Se aplică între spălări.
  6. Dacă ai părul creț, știi deja că acesta e predispus la încrețire. Folosind difuzorul pentru uscare și coafare, vei da formă buclelor fără să traumatizezi foarte tare părul.
  7. Uleiul este aur! Orice coafură ar trebui să se termine cu un strop de ulei sau gel pentru, pentru a sigila cuticula și astfel firele nu se vor mai putea zburli! Poți testa crema FRIZZ CONTROL, cu goji și complex Nutri-Enrich, care ajută instantaneu la prevenirea frizz-ului și lasă părul moale, strălucitor și plin de vitalitate sau uleiul pentru coafare și finisare EIMI, cu efect antistatic și de protecție UV, care aduce și multă strălucire.
  8. Părul tău se încrețește și se electrizează des? Soluția rapidă este să netezești cuticulele. Pur și simplu pulverizezi pe lungimea părului sprayul antistatic hrănitor Invingo, care dă vigoare și netezime.

Lasă un răspuns

Pin It